Sunday, June 23, 2013

Ikën Arvizu, ja kush është ambasadori i ri amerikan Lu

 Shkruar nga Kreshnik Mersinllari
Ambasadori Alexandër Arvizu do të largohet nga Shqipëria për shkak se i mbaron mandati, ndërsa konfirmohet se kryediplomati i ri në vendin tonë do të jetë, Donald Lu.
Ne Ministrine e Puneve te Jashtme te Shqiperise ka mberritur kerkesa per akreditimin e ambasadorit te ri te SHBA.

Mësohet se Arvizu,
i cili e ka nisur karrierën diplomatike në Shqipëri në vitet 2010 do të largohet nga Shqipëria në fund të muajit Korrik ose në fillim të Gushtit, ndërsa pritet të akreditohet si ambasador i ri z Donald Lu.

Donald Lu aktualisht shërben si ambasador në Nju Delhi, Indi.

Lu u bashkua me Shërbimin e Jashtëm Shtetet e Bashkuara në vitin 1990 dhe ka mbajtur poste në Pakistan, Indi, Gjeorgjia, Kirgistani, Azerbajxhani dhe Uashingtonit.
Më parë ai është emëruar Zëvendës Shef i Misionit në Ambasadën e SHBA-së në Nju Delhi, ku ka shërbyer si i ngarkuar me punë dhe Zëvendës Shefi i Misionit për ambasadorin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Azerbajxhan nga 4 korrik 2009
deri në korrik 2010, kur zyra e ambasadorit në Azerbajxhan nuk kishte qenë e plotësuar ende

No comments: