Friday, May 17, 2024

Zgjedhjet evropiane dhe loja e aleancave

 


Nga Gerta Zaimi

Konsolidimi apo ruajtja e pozicioneve në Parlamentin Evropian, ndryshimi i trendit, mbijetesa apo ndikimi janë qëllimet e partive

Vettingu i Irena Gjokës / Para borxh nga vëllai, shpenzime për të jetuar të paguara nga prindërit


 Fshehja e dëbimit nga Greqia nuk është shkelja e vetme e gjyqtares së posaçme, Irena Gjoka. Dosja e vettingut të saj në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit ka paqartësi e dyshime të forta edhe sa i takon kriterit të pasurisë së gjyqtares.

Caktohet data e gjyqit në Apel për vulën e PD-së

 


Gjykata e Apelit ka vendosur që seanca gjyqësore për të përcaktuar se kujt i përket vula e Partisë Demokratike do të mbahet më 11 qershor në orën 11:00.

Monday, May 13, 2024

Reportazhi i “Kathimerini”: Rama solli me vete me autobusë, 3 000 punonjes shteti me militantë dhe punonjës së administratës

 


“Kemi 30 vjet që presim një kryeministër, askush nuk ka ardhur të pyesë se çfarë po bëjmë”, – thotë për Kathimerini Iliana, e cila jeton në Athinë që nga viti 1994. Ajo qëndron jashtë stadiumit Olimpik të Galatsit, pak para të shumëpërfolurit fjalim të kryeministrit shqiptar Edi Rama .

Sunday, May 12, 2024

Çfarë po fsheh Edi Rama përmes manifestimit ‘patriotik’ në Athinë?!

 


Nga Enver Bytyçi

Atmosferë “patriotizmi” sot në Athinë. Shfaqja nis me këngën “Se në shekuj jam shqiptar” dhe shoqërohet me slloganin “krenar për Shqipërinë”! Titulli kryesor më i përhapur në mediet qeveritare është “Shqipet në Athinë”!

Letër publike Ajola Xoxës

 


E nderuar Ajola,

Prej disa ditësh, ju personalisht, në ndërhyrje me miqtë tuaj, me të afërm, biznesmenë e të tjerë, keni filluar

Zhvillimi më i fundit i Stormy Daniels tregon se si kjo provë është një Cirk total

 


Ju nuk keni nevojë të ndiqni gjyqin e Stormy Daniels sepse tashmë e dini se është një mbytje treni. Procesi i përzgjedhjes së jurisë ishte një fatkeqësi, dhe ky rast është arsyeja pse ne nuk duhet të kemi gjyqe politike. Askush nuk mund të jetë i paanshëm. Nuk duhet të shokojë askënd nëse