Wednesday, December 6, 2023

Për “Kelmëndi…dritë hije”

 


 Nga Rudina Bardhi **

-Kënaqësi të jem e pranishme mes jush…për të diskutuar rreth botimit të fundit të tekstit “Këlmendi …dritë hije”, refleksione të autorit nga e njëjta krahinë, z.Rush Dragu.

Duke qenë mësuese e gjuhës dhe letersisë shqipe jam e prirur që ti jap rëndësi sa formës aq edhe përmbajtjes së tekstit.

Tuesday, December 5, 2023

Llesh Murrani / Cikel shtegtimi

 


Më jep një biletë

Më jep një biletë ti zonjë e bukur veshur me atë kostum
Per,tren,autobuz,avion…le të jetë ç’ te jetë
Më jep një biletë ti zonjë e mbuluar me parfum
Në mos paq letër,merr gjethen e mollës e bëma biletë
* * *

Pyetjet dhe përgjigjet e Elizabeth Vargas nga NewsNation mbi moderimin e debatit të parë presidencial në Alabama

 


Elizabeth Vargas ka pasur një karrierë të larmishme dhe magjepsëse 40-vjeçare në gazetarinë transmetuese duke udhëtuar nëpër botë në mbulimin e luftërave, duke intervistuar liderë botërorë dhe duke

Monday, December 4, 2023

“Nëpër faqet e historisë së klerit katolik”

 


Së shpejti në Amazon.com Barnes & Noble etj., kompanitë më të medha në botë dhe në SHBA, pritet të dalë online libri im i ri kushtuar Klerit Katolik Shqiptar. Vepra modeste, është fryt i një pune shumë vjeçare, qysh nga koha kur unë punoja si redaktor në revistën kulturore fetare popullore shkodrane “Kumbona e se Dielës”, themeluar nga Kardinal Mikel Koliqi në Arqipeshkvinë Metropolitane në Serreq, Shkodër, në vitet 1991-2002, së bashku me dy miqët e mi të paharruar imzot Zef Simoni Ipeshkev Ndihmës në Arqipeshkvinë Metropolitane dhe studiuesin e paharruar Kolec Çefa, të cilëve u

Sunday, December 3, 2023

Një lëmsh që më ka mbetur në grykë…


 Nga ELINDA MARKU

Një lëmsh që më ka mbetur në grykë, që në Gusht, teksa pinim kafe tek “ Britania “ në Lezhë!!!

Po pinim kafe në një nga qindra kafenetë që ka qyteti i bukur i Lezhes, kafene që të gjitha kishin emra jo shqip. Si psh: kafe anglia, kafe venecia, kafe britania, berlini, Vienna ( edhe pse emri Viena me vjen si fjale shqipe