Wednesday, March 18, 2015

Shtatëdhjetë vjetori i vdekjes së Prekë Calit

Nga Gjekë Gjonaj
Më 25 mars bëhen 70 vjet nga pushkatimi i legjendës së Kelmendit dhe njërit nga figurat burrërore në historinë e Shqipërisë Prekë Calit. Ky burrë i spikatur i Malësisë së Madhe dhe luftëtar trim dallohej nga moshatarët e kohës me një fizik tipik të racës shqiptare - malësore dhe me qëndrimin e vendosur dhe të paluhatshëm për t‘u përballuar me çdo armik në dobi të sigurimit të tërësisë kombëtare tokësore të popullit të vet. Ai hyrinë jetën politike të Shqipërisë si njeri thjeshtë, mirëpo falë aftësive të tij dhe dashurës së flaktë nda atdheut në moshë të re u vu në shërbim të mbrojtjes së kufijve të Shqipërisë,