Sunday, September 1, 2013

Komunistët shqiptarë në arkivat angleze

Të dhëna tronditëse,  për “udheheqësit komunistë ” 
Nga Luan Malltezi
Britania e Madhe u përfshi  në luftë kundër nazistëve gjermane menjeherë  pas pushtimit të Polonisë nga këta të fundit. Anglezet nën udheheqien e Çercillit u përpoqën të ngrinin në luftë kundër tyre popujt e ballkanit, jugollavët, shqiptarët, grekët etj. Për këtë qëllim ata dërguan në Shqipëri misonarë të ndryshëm ushtarake të cilët u vendosën afër shtabeve të luftes së komunisteve dhe

Një vështrim ndryshe nga pala që humbi luften

Publikohet për herë të parë materiali sekret i kreut të Ballit Kombëtar Mitat Frasheri dërguar qeverisë Britanike me 1945

Nga Prof.Dr. Luan Malltezi

Historia e luftes antiashiste në Shqipëri është shkruar, siç dihet,  mbi bazën e dokumenteve të Partisë Komuniste Shqiptare, të kujtimeve të udhëheqësve dhe luftëtareve të shumë