Wednesday, January 24, 2024

Lidhjet e korrupsionit/ Si gjeti mbështetje amerikane edhe opozita e “kërpëratave”

 


Një shtrëngim duarsh me politikanë amerikanë, nja dy foto dhe ca fjalë kortezie janë një truk i vjetër i politikës shqiptare si një formë për të legjitimuar mbështetjen përtej Atlantikut dhe për ta shitur më lehtë sapunin për djathë.

Sunday, January 21, 2024

Pas Italisë edhe Gjermania kërkon kampe për refugjatët në Shqipëri/ Kryeministri bavarez: Një zgjidhje e tillë na ndihmon


 Marrëveshja mes Shqipërisë dhe Italisë për emigrantët duket se është parë më interes të madh në Gjermani, e kjo u lexua qartë edhe në komentet e kryeministrit të Bavarisë, Markus Söder i cili pohoi se e sheh atë si një model të mundshëm për Europën.

Kush është Donald Trump ?

 


Në qytetin e Nju Jorkut dhe në mbarë botën, nënshkrimi i Trump është sinonim i adresave më prestigjioze. Midis tyre janë qiellgërvishtësi i njohur në botë i Fifth Avenue, Trump Tower dhe ndërtesat luksoze të banimit, Trump Parc, Trump Palace, Trump Plaza, 610 Park Avenue, The Trump World Tower (ndërtesa më e lartë në anën lindore të Manhatan-it) dhe Trump Park Avenue.

Zoti Trump ishte gjithashtu përgjegjës për përcaktimin dhe ndërtimin e Qendrës së Konventës Jacob Javits në tokën e kontrolluar prej tij, e njohur si West 34th Street Railroad Yards,