Thursday, January 23, 2014

Paulin Preka dhe estrada, një çift i lumtur

Nëqoftëse do të ekzistonte një galeri, jo me piktura e skulptura, por në mënyrë butaforike, ku figurat përfaqësojnë tipa dhe personazhe që shprehin karaktere të cilët duhet të pasqyrojnë jetën njerëzore me të mirat dhe të metat e saj, do të duhej një specialist. Ta dini mirë se ky specialist është Paulin Preka. Ky është brigadieri, karpentieri, biçilklisti, doktori, muratori, profesori, dashnori, Cuku e Luku, pasaniku e i munduari, fukaraja e deputeti, malësori e fusharaku, intelektuali e i padisiplinuari e ç’farë mund t’i kishte shkuar mendja çdo skenaristi e regjisori për t’ia besuar një rol atij. E përsëris edhe një herë ky është aktori Paulin Preka.

Tuesday, January 21, 2014

Rama mashtron per Radiken

Rama mashtron per Radiken, midis dy qeverive eshte diskutuar dhe rene dakord ne parim per projektin. Te dashur miq, nje polemike e gjere ka shperthyer lidhur me nje projekt te autoriteteve maqedonase per ndryshimin e derdhjes se lumit Radika nga Drini i Zi ne lumin Vardar, me qellim ndertimin e nje HEC-i ne fushen e Lukoves. Ky projekt eshte refuzuar me argumenta bindese nga qytetaret e Dibres

Sunday, January 19, 2014

Si do të dukej bota sot, sikur Gjermania ta fitonte Luftën e I Botërore?

Nuk ka historian që nuk e shtron sot këtë pyetje: a do të ndodhte ngritja e Hitlerit nëse Gjermania do ta fitonte Luftën e Parë Botërore?

Ky vit shënon njëqindvjetorin e fillimit të Luftës së Parë Botërore, dhe pyetja që intrigon shumë historianë - edhe pas një shekulli qëkur u mund Gjermania - është sesi do të dukej sot bota po të fitonin gjermanët në këtë luftë?

Edhe pse tingëllon