Saturday, February 8, 2014

Fejesa, Eduart Selami unazë diamanti Ilva Tares

TIRANE-Listës së beqareve VIP, i pakësohet sot një nga personazhet më të dashura të ekranit. “Bluetooth” ka mësuar se Ilva Tare, gazetarja e mirënjohur e debateve të nxehta politike, jeton prej disa kohësh një histori të bukur dashurie, me një prej figurave më të spikatura në politikën e viteve ‘90, i rikthyer së fundmi nga Amerika për t’iu bashkuar sërish së djathtës si deputet. Eduart Selami, kryetari i Partisë Demokratike në vitet ’92 – ’95, është mashkulli që i ka vjedhur zemrën Ilva Tares...

Sunday, February 2, 2014

Viti 1944, si u dha urdhëri për luftë në Jugosllavi

Gjin Marku, Komandant i Divizionit VI-S.
Lufta në Jugosllavi

Formimi dhe përbërja e Divizionit VI Sulmues
Në fundin e vitit 1944, në Shkodër u formua Divizioni VI-S, në përbërje të të cilit ishin katër brigada, përkatësisht: Brigada VI-S, Brigada VII-S, Brigada VIII-S dhe Brigada XXII-S. Komandant i këtij Divizioni ishte Gjin Marku, i cili, duke qenë në krye, komandoi veprimet luftarake të tij edhe jashtme kufirit për çlirimin e Jugosllavisë, gjatë dhjetorit 1944 deri në verë të vitit 1945.