Monday, June 24, 2013

Vazhdon numërimi, rezultatet e KQZ-së online sipas qarqeve


Rezultatet Ora 18 . 00
KOALICION % KUTITE E HAPURA / TOTALI
TIRANE PS 56.09
PD 40.27 294 nga 1422
LEZHA PS 52.46
PD 46.03 147 nga 258
DIBRA PS 51.81
PD 44.75 111 nga 264
DURRES PS 51.74
PD 5.24 95 nga 444
ELBASAN PS 58.09
PD 40.36 167 nga 540
FIER PS 63.44
PD 31.73 189 nga 576
GJIROKASTRA PS 68.48
PD 31.71 64 nga 237
KORCA PS 58.83
PD 39.96 283 nga 447
KUKES PS 35.91
PD 63.06 124 nga 169
SHKODER PS 54.77
PD 42.95 172 nga 417
VLORA PS 65.59
PD 30.37 234 nga 432
BERAT PS 73.01
PD 26.06 154 nga 302
* * * * * * *
Sipas KQZ-së në Tiranë janë numëruar 266 qendra votimi nga 1422 kuti. Aleanca për Shqipërinë Evropiane ka 56.25 %, kurse Aleanca për Punësim mirëqënie dhe Integrim ka 40.16% të votave.
Në Fier 161 kuti votimi nga 576 kuti. Aleanca për Shqipërinë Evropiane ka 64.09%, kurse Aleanca për Punësim Mirëqënie dhe Integrim 31.47%, Dritan Prifti deri tani ka 2.81% të votave.
Në Vlorë janë numëruar 130 kuti votimi nga 432 kuti. Aleanca për Shqipërinë Evropiane ka 64.33%, kurse Aleanca për Punësim, Mirëqënie dhe Integrim ka 30.26% të votave dhe Arben Malaj 2.41% të votave.
Në Shkodër janë numëruar 150 kuti nga 417 kuti votimi, Aleanca për Shqipërinë Evropiane ka 54.42%, kurse Aleanca për Punësim, Mirëqënie dhe Integrim ka 43.23% të votave.
Në Elbasan, janë numëruar 138 kuti nga 540, Aleanca për Shqipërinë Evropiane ka 57.68% kurse Aleanca për Punësim, Mirëqënie dhe Integrim ka 40.36% të votave.
Në Gjirokastër janë numëruar 45 kuti nga 257 kuti, Aleanca për Shqipërinë Evropiane ka 67.67% ,kurse Aleanca për Punësim, Mirëqënie dhe Integrim ka 31.94% të votave.
Në Berat janë numëruar 105 kuti votimi 302. Aleanca për Shqipërinë Evropiane ka 71.93% ,kurse Aleanca për Punësim, Mirëqënie dhe Integrim ka 27.21% të votave.
Në Dibër janë numëruar 99 kuti nga 264 kuti, Aleanca për Shqipërinë Evropiane ka 52.32% ,kurse Aleanca për Punësim, Mirëqënie dhe Integrim ka 44.46% të votave.
Në Kukës janë numëruar 123 kuti nga 269 kuti, Aleanca për Shqipërinë Evropiane 35.82%, Aleanca për Punësim, Mirëqënie dhe Integrim 63.63%.
Në Lezhë janë numëruar 127 kuti nga 258. Aleanca për Shqipërinë Evropiane 51.59%, Aleanca për Punësim, Mirëqënie dhe Integrim 46.49%.
Në Durrës janë 85 kuti të numëruara nga 444. Aleanca për Shqipërinë Evropiane 51.99%, Aleanca për Punësim, Mirëqënie dhe Integrim 44.97%.
Në Korçë janë numëruar 267 kuti nga 447. Aleanca për Shqipërinë Evropiane 58.71%, Aleanca për Punësim, Mirëqënie dhe Integrim 40.08%.
Rezultatet e KQZ-së online sipas qarqeve
Te dhenat e KQZ-se deri ne oren 10.00
Komisioni qëndror i zgjedhjeve ka bërë publike të dhënat më të fundit të numërimit të votave në qarqe deri në orën 10.00 të mëngjesit të sotëm
Sipas KQZ-së në Tiranë janë numëruar 147 qendra votimi nga 1422 kuti. Aleanca për Shqipërinë Evropiane ka 56.23%, kurse Aleanca për Punësim mirëqënie dhe Integrim ka 39.97% të votave.
Në Fier 106 kuti voti nga 576 kuti. Aleanca për Shqipërinë Evropiane ka 63.9%, kurse Aleanca për Punësim Mirëqënie dhe Integrim 31.53%, Dritan Prifti deri tani ka 2.72% të votave.
Në Vlorë janë numëruar 83 kuti votimi nga 432 kuti. Aleanca për Shqipërinë Evropiane ka 64.03%, kurse Aleanca për Punësim, Mirëqënie dhe Integrim ka 30.89% të votave dhe Arben Malaj 2.27% të votave.
Në Shkodër janë numëruar 39 kuti nga 417 kuti votimi, Aleanca për Shqipërinë Evropiane ka 57.44%, kurse Aleanca për Punësim, Mirëqënie dhe Integrim ka 41% të votave.
Elbasan, janë numëruar 67 kuti nga 540, Aleanca për Shqipërinë Evropiane ka 55.89% kurse Aleanca për Punësim, Mirëqënie dhe Integrim ka 41.78% të votave.
Në Gjirokastër janë numëruar 19 kuti nga 257 kuti, Aleanca për Shqipërinë Evropiane ka 70,96% ,kurse Aleanca për Punësim, Mirëqënie dhe Integrim ka 28.44% të votave.
Në Berat janë numëruar 79 kuti votimi 302. Aleanca për Shqipërinë Evropiane ka 70.05% ,kurse Aleanca për Punësim, Mirëqënie dhe Integrim ka 45.76% të votave.
Në Dibër janë numëruar 62 kuti nga 264 kuti, Aleanca për Shqipërinë Evropiane ka 50.31% ,kurse Aleanca për Punësim, Mirëqënie dhe Integrim ka 48.27% të votave.
Në Kukës janë numëruar 79 kuti nga 269 kuti, Aleanca për Shqipërinë Evropiane 34.33%, Aleanca për Punësim, Mirëqënie dhe Integrim 64.68%.
Në Lezhë janë numëruar 69 kuti nga 258. Aleanca për Shqipërinë Evropiane 51.69%, Aleanca për Punësim, Mirëqënie dhe Integrim 47.90%.
Në Durrës janë 41 kuti të numëruara nga 444. Aleanca për Shqipërinë Evropiane 51.34%, Aleanca për Punësim, Mirëqënie dhe Integrim 45.76%.
Të dhënat e KQZ-deri në orën 08.00
Komisioni qëndror i zgjedhjeve ka bërë publike të dhënat më të fundit të numërimit të votave në qarqe deri ën orën 08.00 të mëngjesit të sotëm
Sipas KQZ-së në Tiranë janë numëruar 91 qendra votimi nga 1422 kuti. Aleanca për Shqipërinë Evropiane ka 56.5%, kurse Aleanca për Punësim mirëqënie dhe Integrim ka 39.73% të votave.
Në Fier 88 kuti voti nga 576 kuti. Aleanca për Shqipërinë Evropiane ka 64%, kurse 31.6%
Në Vlorë janë numëruar 70 kuti votimi nga 432 kuti. Aleanca për Shqipërinë Evropiane ka 64.27%, kurse Aleanca për Punësim, Mirëqënie dhe Integrim ka 31% të votave dhe Arben Malja 2.27% të votave.
Në Shkodër janë numëruar 39 kuti nga417 kuti votimi, Aleanca për Shqipërinë Evropiane ka 57.44%, kurse Aleanca për Punësim, Mirëqënie dhe Integrim ka 41% të votave.
Elbasan janë numëruar 51 kuti nga 540, Aleanca për Shqipërinë Evropiane ka 55.89% kurse Aleanca për Punësim, Mirëqënie dhe Integrim ka 41.78% të votave.
Në Gjirokastër janë numëruar 19 kuti nga 257 kuti
Aleanca për Shqipërinë Evropiane ka 70,96% ,kurse Aleanca për Punësim, Mirëqënie dhe Integrim ka 28.44% të votave.
Në Berat janë numëruar 64 kuti votimi 302. Aleanca për Shqipërinë Evropiane ka 68.9% ,kurse Aleanca për Punësim, Mirëqënie dhe Integrim ka 30.70% të votave.
Te dhenat e gazetareve te abc news deri ne 07.00
Pas përfundimit të procesit të votimit ka nisur edhe numërimi i votave. Sipas gazetarëve të abc neës në rrethe ja rezultatet e deritanishme në disa qarqe.
Kukës
Ne Kukes ka filluar intensifikimi i numerimit te votave,te pakten gjate oreve te para te kesaj dite. Deri tani ne shkalle Qarku jane numeruar 67 kuti votimi nga 167 te tilla nga ku rezulton se koalicioni i djathte kryeson me 67 % ndaj kolaicionit te majte me 32 %. ose e shprehur me nr votash kolaicioni I djathte ka mare deri tani 7774 vota ndersa koalicioni I majte 3830.Ne Kukes nga keto rezultate te deritanishme duket se Koalicioni i djathte po ruan rezultatin e zgjedhjeve te 2009, duke mbajtur tre mandate nga kater te tilla,te pakten nga rezultatet e ketyre qendra votimi te numeruara deri tani.Procesi I numurimit ka vijuar normalisht dhe pa problem ne tre KZAZ e Qarkut.
Vota në shkallë Qarku E djathta 7774 E majta 3830
Kukes 1876 1056
Has 3205 2334
Tropoje 1693 450
Durres
Vijon puna për numërimin e votave në 7 kzaz-te e qarkut Durrësit, 5 prej të cilave janë të vendosura në qytet, një në Shijak si dhe një në Krujë, me 444 qendra votimi në total.
Procesi i cili ka nisur rreth orës 3 të mëngjesit të ditës së sotme, vijon pa ndërprerje nga ana e grupeve të numërimit, ndërkohë që të pranishëm janë edhe vëzhgues të pavaruar si dhe kandidatë për deputet të forcave të ndryshme politike. Në qarkun e Durrësit pritej të votonin 313 mijë votues, ndërsa kanë marrë pjesë në votimi vetëm 48 përqind e tyre.
Në qarkun e Lezhës janë numëruar 48 kuti nga 258. Kështu Partia Demokratike ka 47.33% të votave
Në Qarkun e Durrësit janë numëruar 8 Qendra Votimi nga 444 QV që janë në total
Në Elbasan janë numëruar 21 kuti votimi.
Në Ksamil dhe Delvinë ende nuk ka nisur procesi i numërimit, ndërsa në Sarandë janë numëruar 10 QV
Në KZAZ 73 në Pogradec është larguar komisionieri i PD, Gentjan Gjyra. Pritet zevendësimi i tij në komision.
Në KZAZ 75 në Devoll është ndërprerë procesi i numërimit, ndërsa janë numëruar 20 QV nga 51 QV në total.

No comments: