Saturday, September 20, 2014

Angazhim për dialog ndërfetar - Në prag të vizitës së Papa Françeskut në Shqipëri


Albanien Shkodra Kirche und Moschee

Udhëtimi i katërt i Papa Françeskut do të jetë në Ballkan, ku Pontifiku viziton për një ditë Shqipërinë. Me këtë vizitë Françesku do të inkurajojë pakicën e krishterë atje dhe do të angazhohet për dialogun ndërfetar.
Françesku konsiderohet si Papa, i cili shkon në skajet e botës dhe të shoqërisë, i cili u kushton rëndësi gjesteve jo konvencionale. Një vit e gjysmë pas marrjes së pontifikatit udhëtimi i tij i parë brenda Europës parpitur zhvillohet tani në Shqipëri.

Në vigjilje të vizitës së Papa Françeskut në Shqipëri

Nderim për martirët e fesë në kohën e Shqipërisë ateiste komuniste, mesazh botës për dobinë e dialogut dhe bashkëjetesës fetare . Tirana në vigjilje të ngjarjes historike: vizitës së Papa Françeskut, më 21 shtator.
Dekoration vor Papstbesuch in Tirana

"Bashkëjetesa: Nga Shqipëria mund të mësohet shumë në këtë drejtim"

Intervistë me prof. Erich Leitenberger nga fondacioni Pro Oriente mbi vizitën e Papës në Shqipëri.
Erich Leiteberger, zëdhënës i shtypit i fondacionit Pro Oriente Erich Leiteberger, zëdhënës i shtypit i fondacionit Pro Oriente
DW: Shqipëria një vend i vogël, me peshë jo të madhe ekonomike dhe politike, është vendi i parë, që Papa viziton në Evropë, jashtë Italisë. Cilat janë motivet e Papës për këtë zgjedhje?

Sheshi “Nënë Tereza” në pritje të Papa Franceskut, drejt fundit përgatitjet

Nuk na ndajnë shumë orë nga vizita e Papa Franceskut në Tiranë. Prej 1 muaj kanë nisur përgatitjet për vizitën e tij, ndërsa dje është bllokuar dhe lëvizja e automjeteve përgjatë sheshit “Nënë Tereza”, dhe sot përgjatë bulevardit "Dëshmorët e Kombit". Ndërkohë pritet bllokimi i disa rrugëve të tjera të kryeqytetit,