Saturday, January 17, 2015

Miti i rremë i bashkë jetesës fetare

Dy ngjarje të kohëve të fundit, vizita e Papa Françeskut në Tiranë dhe marshimi ekzotiko- qesharak i katër krerëve të komuniteteve fetare në Paris, i kanë dhënë, edhe një herë, hov zërave të atyre që mbajnë gjallë mitin e një vendi kampion për tolerancën fetare.  Sipas tij, Shqipëria është vendi ideal ku besimet e ndryshme bashkëjetojnë paqësisht, ku muslimanë, ortodoksë dhe të krishterë mirkuptojnë

Rama dhe katër klerikët, dy gënjeshtra në Paris

 Armand Shkullaku
Një kryeministër me lapsa në xhep dhe katër klerikë që japin shfaqje në Paris, kanë mjaftuar për të shprazur “krenarinë” shqiptare e për të rindezur fanarin ndriçues nga duhet të kthejë sytë bota. Njëlloj si në rastet kur zbulojmë ndonjë personazh të famshëm me origjinë shqiptare, kur rrugëve, shesheve, spitalit e aeroportit i vëmë emrin Nënë Tereza, apo kur përsërisim titujt e gazetave që