Friday, January 2, 2015

2015 Movie Preview: The 40 Movies We're Most Excited to See this Year

The Avengers get ready to re-assemble. Katniss readies her last stand. And Christian Grey breaks out his toys.
Yes, 2015 promises all sorts of cinematic goodness, from the return of such storied franchise heroes as Mad Max, Terminator, and James Bond, to would-be Oscar contenders by heavyweights like Steven Spielberg, Ron Howard, and Quentin Tarantino

Thursday, January 1, 2015

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1914, 1924, 1934... dhe 2014?

Derisa në shtetet normale, në Perëndim, në çdo fundvit qytetarët shpresojnë që viti i ardhshëm të jetë më i mirë se ky që po e lëmë, shqiptarët luten që viti që vjen të mos jetë i keq si i kaluari. Se çka

Monday, December 29, 2014

Rozana Radi: Nuk kam kohë t’i përkushtohem jetës private

Nga: ADELAJDA XHAMANI*
TIRANE- Rozana Radi triumfoi në spektaklin “Dance With Me”, duke rrëmbyer çmimin e parë bashkë me partnerin e saj Sabri Fejzullahu. Rozi është një nga ato personazhe që përgjatë këtyre viteve, përmes punës së saj ka treguar se është një njeri që përkushtohet

Sunday, December 28, 2014

A ka ende shpresë që emigrantët të na dërgojnë ndonjë lek?

Artan Fuga
Procesverbal
Para do kohe,
me njerëz që kanë përvojë në këtë fushë, u hap një bisedë se përse vihet re që emigrantët shqiptarë tani dërgojnë më pak parà te të afërmit e tyre në Shqipëri dhe si mund të bëhet që ata të vazhdojnë të kenë motivimin për ta bërë një gjë të tillë.

“Times”: Merkeli “Personi i vitit 2014”

Sipas gazetës britanike, Merkel ia ka dalë të profilizohet si gruaja e pushtetshme që ndërmjetëson në kohën e krizave më të vështira në botë. Ajo e ka rikthyer Perëndimin tek vlera e tij themelore.
Gazeta konservatore “Times” shpall Kancelaren gjermane Angela Merkel si “Personin e vitit 2014”. Në një analizë të po kësaj gazete për këtë vendim theksohet se Merkeli

Nga qelia e burgut, Ekskluzive për shqiptarët/ I dënuar me Stalinin: Ju tregoj veset dhe egërsinë e diktatorit

Në gazetën “Tomori” të 12 gushtit 1941, është botuar një “korrespodencë e posaçme” që flet për gjenezën e Stalinit si diktator. Kjo do të thotë intervistë ekskluzive të një bashkëpunëtori të Stalinit të dënuar, të dy, vendosur në të njëjtën qeli. Kjo është nga rastet e rralla të korrespodencës në mediat shqiptare, në këtë rast me anë politike, pasi siç dihej, gazeta “Tomori” ishte e kampit fashist dhe përdorej e gjitha në shërbim të propagandës. Por në këtë rast “shërbimi” i kësaj gazete, është dëshmi për të marrë vesh nga