Thursday, November 29, 2012

Festa në “The Imperial House” për 100 vjetorin e pavarsisë.Rush Dragu
“Salla plot,mbi 1200 shqiptarë kanë festuar me 28 nentor 2012,nga të gjitha krahinat e Shqipërisë etnike,pa dallim feje,krahine dhe ideje”
Ishte lajmëruar me kohë nga pronari i “The Imperial House” që festa e 100 vjetorit të Pavarsisë së Shqiperisë  për të gjithë ata që do të ishin të pranishem në atë natë do të ishte falas. Vertetë ashtu u bë,falas hyrja,ushqimi,pijet alkolike dhe freskuese,askush nuk pagoi per muzikën dhe pse u vallzue deri pas mesnate.

Sot kur flamuri yne legjendar eshte shpalosur ne cdo vater Shqiptare.Te nderuar Klerike,
Te nderuar Miq dhe te Ftuar,

Zonja dhe Zoterinj,

Sot kur flamuri yne legjendar eshte shpalosur ne cdo vater Shqiptare.
Sot kur pulsi i cdo Shqiptari rreh me ritmin e Himnit Kombetar.
Sot kur te gjithe Shqiptaret dhe miqte e Shqiperise e kane kthyer veshtrimin nga Shqiperia.
Sot kur Ballkani eshte tundur nga termeti Kuq e Zi.

Sonte të gjitha rrugët në Michigan çojnë në "Imperial House",Agim Vuniqi *
Sot të gjitha rrugët çonin në Vlorë dhe në Tiranë, dhe kjo atmosferë festive është bartur në të gjitha trojet shqiptare; ndërsa sonte të gjitha rrugët në Michigan çojnë në "Imperial House", për të festuar 100 vjetorin e pavarësisë së Shqipërisë. Kjo datë e madhe historike lidhet me ditëlindjen e komandantit legjendar të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe me daljen e parë publike të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, në Llaushë. Më lejoni që këto momente dhe emocione festive t'i ndajë sonte me ju.
Flitet se në kohën tonë të re kishte ardhur një njeri nga kohët e mugëta, nga ditët mitike dhe bota e mrekullive…ishte i Kastriotëve, i biri i Gjonit, Gjergj Kastrioti - Skënderbeu, pastaj erdhi tjetri Ismajl Qemajli dhe tha:
"Deshi Zoti, që me punën tonë, trimërinë dhe guximin e pashoq të shqiptarëve, sot e tutje të marrin fund mjerimet dhe vuajtjet e Atdheut tonë, sepse këtu e tutje,

Monday, November 26, 2012

SHBA: Në qytetin Waterbury u mbajtë manifestimi për 100 vjetorin e pavarësisë së Shqipërisë


BEQIR SINA, New York
 WATERBURY CONNECTICUT :  Në kuadrin e veprimtarive që po mbahen gjithëandej në SHBA, në  kremtimin e 100 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë, në qytetin Waterbury -(Uareberi) të Connecticut, u bë ngritja e falmurit kuq e zi - në shtizën e Bashkisë së Qyetit. Në ndërkohë që një shqiptari të vjetër të këtij komuniteti në shenjë nderi iu bë " Majori Dite i Qytetit - "Mayor of the Day" i Waterburyt 


     Kjo veprimtari u organizua në bashkëpunim me dy Komunitetet Shqiptare - Bashkësia Kulturore Shqiptaro-Amerikane "Hasan Prishtina" e Connecticut-it (Konektikat) dhe komuniteti fetar për të kremtuar e Ditën e Flamurit, në Shtetet e Bashkuara të Amerikës . Komuniteti shqiptarë i këtij qyteti është një ndër komunitetet më të më dhat  e Wareburyt dhe numëron rreth 20 mijë shqiptarë.

Sunday, November 25, 2012

Një Përvjetor - Tre Ceremoni

Nga 
Ben Andoni

Mbreti Ahmet Zogu nuk shkoi në Vlorë as për festimin e 20 vjetorit dhe as për 25 vjetorin e Pavarësisë. Në vend të tij u përcoll i deleguari i tij special, gjenerali kroat Gilardi. Më 50 vjetor, Enver Hoxha (në fakt de jure Presidiumi i Kuvendit Popullor) nxori vendimin që ky institucion, së bashku me Këshillin e Ministrave, të zhvendoseshin për 5 ditë në Vlorë, kryeqytetin provizor të vendit. Për të ardhur në 100 vjetor, ku nga programi i amullt nuk kuptohet ende nëse kryeministri Berisha do të jetë apo jo më 28 Nëntor në Vlorë në ceremoninë kryesore, që kuptohet mirë se deri më tani e ka ndarë krejt Opozitën me Pozitën, e cila gjithsesi ia ka atashuar festimet kryesore Tiranës...