Friday, January 25, 2013

Liljana Kondakçi: Mezi kam pritur të jem e lirë, do rikthehem në skenë

Jonida Hitoveizi
Derën e hap vetë. Nuk ka ndryshuar thuajse fare nga këngëtarja që jemi mësuar të shohim në ekran prej shumë vjetësh. Duket sikur gjurmët e asaj që ka kaluar i ka fshirë sapo ka ardhur në Shqipëri. Tregohet e dashur dhe buzëqeshja e saj të krijon një ndjenjë komoditeti si fillim. Nuk është nevoja t’i prezantohemi si gazetarë, pasi në fillim të bisedës thotë se tashmë shumë prej tyre kanë trokitur në derën e shtëpisë së saj. Nuk mund të rrijë gjatë dhe as të ulet në një vend më komod, pasi direkt shpjegon: “Jam shumë e zënë dhe kam bashkëshortin sëmurë. Tani po fle” , dhe ul zërin ndërsa nga dera duket ambienti i shtëpisë së saj. Në shtëpi ndodhet edhe nusja e djalit të saj, e cila jeton në këtë hyrje së bashku me Liljanën. Liljana Kondakçi është bërë gjyshe dhe kjo është një lumturi tjetër e këngëtares pas gjithë sfidave që ka kaluar. Emocionet duken qartë tek ajo dhe fjalët që na thotë arrijmë t’ia shkëpusim me vështirësi.

Thursday, January 24, 2013

Gani Kodra e Ali Çeno kundër Kadri Hazbiut e Feçor Shehut: Mehmeti ju besoi vrasjen e Enver Hoxhës

Gjyqi i Kadri Hazbiut, seanca e 19

“Secili anëtar i grupit bënte detyrën e caktuara. Synimi ishte vrasja e Enver Hoxhës, rrëzimi i pushtetit dhe vendosja e Mehmetit në krye”
Pas Llambi Ziçishtit, janë Gani Kodra e Ali Çeno ata që me deponimet e tyre, rikonfirmojnë ‘Veprimtarinë puçiste e terroriste të grupit agjenturor’, duke rënduar më tej pozitën e drejtuesve të këtij grupi, përkatësisht Kadri Hazbiut e Feçor Shehut. Në seancën e 19-të të gjyqit, ata sjellin dëshmitë rreth veprimtarisë së kryer ndër vite, duke kundërshtuar këmbënguljen e Kadriut e Feçorit se ‘nuk kemi kryer aktivitet armiqësor në grupin e poliagjentit Mehmet Shehu’….
Seanca e 19-të

Monday, January 21, 2013

“Në kërkim të zgjedhjeve të humbura”

Nga Preç Zogaj*
Në thellësi të korridorit pashë Spartakun që po vinte drejt meje i ndjekur nga një duzinë njerëzish. I vrullshëm si gjithnjë, por edhe i irrituar më tha se kishte folur jashtë para mediave. -Masakër, kjo është masakër. Duhet t’u ngremë moralin njerëzve. Berisha duhet të japë dorëheqjen!
Ishin pak a shumë termat e prononcimit që sapo kishte dhënë.