Thursday, March 27, 2014

Rama dhe Basha duhet të takohen

Artur Zheji
Lexova me çudinë dhe kundërshtinë që më rritej rresht pas rreshti, shkrimet e djeshme të kolegut Fevziu dhe Vasjari, në lidhje me takimin e përfolur Rama-Basha, respektivisht në të përditshmet e rëndësishme Panorama dhe Mapo. I perceptova këto qëndrime të ndryshme dhe të ngjashme njëherësh, pavarësisht njëri-tjetrit.
Në këto shkrime, simbas asaj që kuptova, sendërtohej pa të drejtë,

Basha: Pres përgjigje për letrën

“Nuk mund të ndërmerret një reformë e tillë pa konsensus politik. Ka një paragjykim dhe ajo që unë kam kërkuar në letrën e dytë dhe që pret përgjigje është që, a është zoti Rama për konsensus apo nuk është për konsensus?”
“Vlera e dialogut, në parim u mbivendoset pengesave që e vështirësojnë atë, qëndron mbi to”. Kreu i PD-së tha dje se mes dy kampeve nuk ka komunikim