Saturday, September 10, 2011

Genc Pollo, inspirues i sulmit ndaj Sokol Olldashit

Sulmi ndaj ministrit te Transportit, Sokol Olldashi, eshte inspiruar nga ministri tjeter ne kabinetin qeveritar "Berisha", Genc Pollo. Burime konfidenciale te gazetes "Panorama" bejne te ditur se sulmi ndaj ministrit Olldashi eshte i inspiruar dhe frymezuar nga ministri per Inovacionin dhe Teknologjine e Informacionit e te Komunikimit, Genc Pollo.

Kjo lufte e Pollos ndaj Olldashit vjen si rezultat i interesit te Genc Pollos per te qene ai tenderuesi i fibres optike per Shqiperine. Kjo gje u provua edhe dje ku ministri Pollo pas gjithe zhurmes qe u be kunder Olldashit, sajoi nje takim me nje kompani qe eshte e interesuar sipas tij, per te investuar ne fibren optike kombetare. Njoftimi zyrtar, i shkruar me nxitim dhe per me teper, pa elementet me elementare te nje njoftimi, (edhe emri i personit qe aludohej se ishte takuar Pollo nuk shkruhej), thoshte se "Kompania globale Cisco Systems eshte e interesuar per garen e Rrjetit Kombetar Brezgjere". Me tej njoftimi thur elozhe per kompanine qe do te marre pjese ne tenderin e qeverise shqiptare: "Ministri Pollo pati nje takim me nje delegacion nga kompania e mirenjohur Cisco Systems, te kryesuar nga shefi i divizionit per sektorin publik per Evropen dhe Azine, Z. Pluto. Ky i fundit shprehu interesin e kompanise Cisco Systems per garen koncesionare te hapur nga Qeveria per te ndertuar nje Rrjet Kombetar Brezgjere (National Broadband Network)". Me tej Pollo ne njoftimin qe shperndau, thekson se hyrja ne gare e Cisco Sistems, eshte nje zhvillim i rendesishem, i domosdoshem per zhvillimin ekonomik e shoqeror te Shqiperise dhe se ishte i kenaqur qe Cisco Systems, ka shprehur interes per kete gare.

Ne njoftimin e Pollos nuk thuhet perse perfaqesuesi i kesaj kompanie u takuan me Pollon, ne momentin qe gara per tenderin eshte shpallur zyrtarisht. Me te drejte shtrohet pyetja: Perse duhet te takohej Genc Pollo me nje prej kompanive qe marrin pjese ne gare.

Nderkohe nga informacionet e tjera, te perftuara prej disa muajsh, behet e ditur se Pollo ia ka premtuar licencen e fibres optike nje kompanie greke me te cilet Pollo ka miqesi te vjeter. Kjo shpjegon edhe sulmet ndaj Olldashit se ky i fundit i ka dhene leje nje kompanie shqiptare per te shtruar fibrat optike anash rrugeve nacionale, rruge qe administrohen nga ministria e Transportit. Njoftimi i se premtes i Pollos bie ere te keqe jo vetem pse Pollo takoi nje prej kompanive qe do te marre pjese ne tender por edhe per faktin qe ministri Pollo shperndan njoftim zyrtar per shtypin, per asgje me shume, por per faktin sipas tij, se ka takuar nje kompani te zakonshme ne zyre.

Ministri Pollo, ka hyre ne vitin e shtate ne postin e ministrit dhe eshte hera e pare qe ben njoftim te tille per shtyp. Nga 2-3 njoftime per shtyp qe ben mesatarisht ne vit, kete radhe, Pollo nxitoi te sjelle njoftimin per kompanine tenderuese te internetit. Nxitimi i Pollos per te shpallur takim me nje firme fibrash optike dhe per te bere njoftim zyrtar ne media, tregon me se miri se Pollo eshte organizator i sulmit ndaj Sokol Olldashit.

Xhelozi apo pakenaqesi e tij per fibrat e kompanise shqiptare, kjo mbetet per t'u pare. Por ajo qe eshte mese e qarte, eshte se pas Dritan Priftit, kjo eshte hera e pare qe nje minister behet inspirues, frymezues, dhe furnizues i shtypit me kontrata apo dokumentacione te tjera, kunder nje ministri ne te njejten qeveri.

No comments: