Sunday, April 14, 2013

Papa Gjon Pali II përjetësohet në Poloni

Statuja më e madhe e Papa Gjon Palit II është ndërtuar në atdheun e tij, Poloni. Sipas skulptorit Leszek Lyson që ka gdhendur ndër papët më të dashur në historinë e kishës katolike, shtatorja ia kalon një shtatoreje tjetër të lartë 12 metra, që i është ngritur kohë më parë Papës së ndjerë në Kili. Monumenti i vendosur në qytetin polak Tschenstochau (Czestochowa) është i lartë 14 metra dhe e tregon papën e ndjerë me një
buzëqeshje të lehtë, me krahë të hapur dhe me kryqin e artë në qafë. Pesha e shtatores arrin në 10 tonë.
Papa Gjon Pali II ndërroi jetë në vitin 2005. Miliona besimtarë katolikë në mbarë botën dhe veçanërisht ata në Poloni por presin shenjtërimin e tij nga Vatikani.

No comments: