Sunday, December 23, 2012

Dokumentar për “Dinastinë Tedeschni”

Familja Tedeskini e Shkodrës dhe kontributi I saj në zhvillimin kulturor dhe shkencor të vendit, ardhja e saj në Shkodër u sollen në një dokumentar me regji të Anila Varfit I cili u shfaq në kinema “ Millenium”.
Filip Guraziu u shpreh se kjo familje ka sjellë në qytetin e Shkodrës një kulturë gjermane, dhe kontributi I dinastisë Tedeskini në zhvillimin e shtetit shqiptar është I madh.
Regjisorja Varfi u shpreh se ky dokumentar sjell dicka nga kontributi I madh I familjes Tedeskini.
At Konrad Gjolaj në librin e tij Çinarët do shkruante Emid Tedeskini nuk u lejue me ba mbrojtje ne gjyqe politike se kerkonte pafajse. Ai thonte “ Se njerezit po denohesh per cka kane ne krye dhe ne mend, jo cka kane ba”.

Ndërsa studjues të ndryshëm Emid Tedeskinin e cilësojne si një shkencëtar të shquar shqiptar. Familja Tedeskini ka një kontribut të madh në themelimin e mjeksisë shqiptare, ndërsa Emid Tedeskini si avokat mbrojtës I të denuarve politik.

No comments: