Sunday, October 28, 2012

NEW YORK : Gjendja e Jashtëzakonshme ndërkohë që Uragani Sandy po i afrohet Bregdetin LindorBEQIR SINA, New York
"Njerëzit mendojnë se ne jemi duke thirur " ujku ". Por, ne nuk e bëjmë këtë me lehtësi. Ne jemi duke u përpjekur që çdo gjë të jetë e ekuilibruar," tha Bloomberg. "Logjika thotë se ne dhe ju duhet të fillojmë të marrëm masat, të jemi të gatshm për çdo parashikim dhe çdo rast" tha ai.

NEW YORK CITY - Kryeqeviritari i shtetit të New Yorkut Gov. Andrew Cuomo shpalli dje Gjendjen e Jashtëzakonshme - State Emergency  së bashku me kryebashkiakun e qytetit të New Yorkut, Michael Bloomberg duke thënë, se autoritet njujorkezët duhet të fillojnë të marrin masa të jashtëzakonëshme për të ju "kundërpërgjigjur"  Uraganit Sandy  në rrugën e tij derjtë në Bregdetin Lindor.
     Uragani Sandy është vendosur sipas metereologve të jetë stuhia më e madhe ndonjëherë që ka goditur Shtetet e Bashkuara Ajo pritet të prekë 66 million njerëz në Nju Jork dhe në Bregdetin Lindor, të cilët kan filluar për të u përgatitur për të keqen
      Deri tani përafërsisht rreth 400.000 njujorkezë janë bërë gati dhe mund të evakuhohen mbasi qyteti qyteti shpalli Gjendjen e Jashtëzakonshme, që do të thotë shteti i New Yorkut do të ketë qasje edhe në fondet federale
     Dëmi që mund të shkaktojë Uragani Sandy mund të shkjojë deri mbi 1 miliardë dollarë, sipas vlerës të dëmit
në bazë të parashikimeve të meterelogeve
     Meteorologët kanë paralajmëruar se e ashtuquajtura "Frankenstorm" mund të provokojë një dëmë  "katastrofike" për qytetin, duke prodhuar  një uragan me  erërat e forta dhe të stuheshme, shi i rëndë, dhe përmbytjet që mund të vijnë të cilat janë parashikuar të jenë shumë më keq se uragani i viti të kalauar Irene. Mbasi intensiteti sipas metereologve parashihet shumë më i madh     Por zyrtarët e shtetit dhe të qytetit thanë se është ende shumë shpejt për të parashikuar rrugën e uraganit dhe fuqinë e tij për të bërë dëme "katastrofike".     "Ne nuk do të dimë asgjë deri të dielën të hënën në mëngjes, në fillim të martës deri në mbrëmje të saj se cili do të jetë drejtimi i urganit Sandy," tha Bloomberg  para gazetarëve në një konferencë shtypi në City Hall, duke shtuar se intesiteti mudn të bjerë në det dhe rrymat mund ta ndryshojnë rrugën , por masat gjithësesi duhen marr?7 se të gjitha janë parashikme.Megjithatë, qyteti dhe shteti kanë filluar përgatitjen për stuhi:Gjashtë spitalet më kryesore të qytetit dhe 41 objektet e kujdesit për të pa aftët, duke përfshirë shtëpi pleqsh të vendosura në zonat e ulëta, janë duke u këshilluar për të anulluar të gjitha takimet dhe të sigurojnë të gjithë pacientët që mund të jenë të sigurtë, që të largohen objektet e tyre.► Qendrat e të pa aftëve dhe të moshuarave do të mbyllen që të hënën herët, dhe do të jenë të mbyllura plotësisht ditën e martë, duke u siguruar ëdo shërbim me ushqim ekstra të dërguar në shtëpi

► Mbyllja e Shkollave ende nuk është dekelarua dhe një vendim që doli është anuluar, për të pritur se çfarë do të ndodh nesër dhe pasnesër - për këtë jan zgjedhur eksper dhe specialist që ta përcaktojnë me realitetin.
► Majori i qyetit të New Yorku Michael Bloomberg, gjithashtu, ka rekomanduar që të gjithë banorët të evetojnë lëvizjet jashtë shtëpisë të henën dhe të martën nëse nuk e kan të nevojshme, të qëndrojnë jashtë parqeve, dhe vendeve të tjera publike në terren duke filluar nga e diela në mbrëmje, për të shmangur rrezikun e rënies së ndonjë peme nga stuhia.► Agjencia e Transportit të Udhëtarve MTA gjithashtu paralajmëroi të premten për shkurtimin dhe për mbylljen e disa linjave të shërbimit metrosë, dhe duke anulluar të gjitha punimet në metron e qyteti, përveçse punimeve të fundjavës në linjat 7 dhe linjat J. Agjencia e Transportit të Udhëtarve MTA shtoi se linjat e autobusëve, hekurudhat, urat dhe tunelet janë duke u pregaditur për të "përballuar" erërat e forta dhe shiun e rëndë që pritet të vijë të hënën dhe të martën.► Agjencia e Transportit të Udhëtarve MTA ka marrë të gjitha masat shtesë për raste të tilla duke dërgua në pikat më të ulta me bregun e  detin ekipet e emergjencës përgjatë linjave hekurudhore, dhe ato të metrosë dhe autobusë urban të udhëtarëve, duke i inspektuar për ti izoluar nga përmbytja e që mund të ndodhë në këto zona që janë "dalluar" për t'u përgatitur për një përmbytje edhe më parë.► Trageti i udhëtarve Staten Island Ferry që lidhë brigjet e dy ishujve Staten Island dhe Manhattan duhet të qarkulojnë me kohë të reduktuar - jo si ajo e orarit të nisjes dhe të mbritjes së trageteve gjatë të hënës dhe të martës në mëngjes

► Komisioni New York City Taxi dhe Limuzinë( Yello Cab) nuk parashikon zbatimin e një sistemi i cili quhet "fare zone", ashtu siç bëri gjatë Uraganit Irenevitin e kaluar , për shkak të konfuzionit që shkaktohet. Megjithatë, TLC është i koordinuar me të gjitha qendrat e komandimit në qytet për t'u përgatitur për rastin e shërbimit të një evakuimi emergjent. Kryeqeveritari i Shtetit federal të New Yorkut, Adrew Cuomo, sipas State Emergence lejon me ligj shtetin federal NYS për të kërkuar paratë federale nga FEMA për të ndihmuar në përgatitjet nga stuhia, sipas ligjve në rast State Emergence. Stuhia, e quajtur "Frankenstorm", është "pagëzuar" me këtë emër sepse ajo është një amalgamë e një stuhie të madhe dhe një fronti atmosferik i ftohtë, i cili pritet të fillojë të vijë në qytet(New York City) duke filluar qysh të dielën mbrëma. Por forca më e madhe goditëse e stuhisë pritet të nisur natën e hënë, kur qyteti do të "përballet" me stuhi të fuqishme shoqëruar me erërat, shi i rëndë dhe përmbytje të mundshme që mund të jenë sipas meterologve shumë më keq se urgani Irene, vitin e kaluar."Kjo do të jetë një ngjarja më madhe, klimaterike në New York, por që sipas parashikemvev dhe masave t?7 marra nuk do të ketë dëme katastrofike," tha Bob Smerbeck, ekspert i njohur i stacionit meteorologjik në New York City, i cili tha se, edhe nëse Uragani Sandy ka për të ndërruar kursin e saj, ajo nuk ka të ngjarë të provokojë dëme shkatërruese në Nju Jork.
Në qytetin e New Yorkut janë marrë të gjitha masat nga eksperienca e kaluar ashti si ndodhi me Uraganin Irene, kur i gjithë shërbimin e metrosë u anulua për mbrojtjen e pajisjeve lektrike dhe kopjuterike nga të qenit të dëmtuara nga erërat e forta dhe përmbytjeve.Plani Uragani e MTA-së bën thirrje për një mbyllje të shërbimit të detyrueshëm para ardhjes së një stuhie me erëra të qëndrueshme prej 39 mph - dhe kjo mund të marrë deri në 12 orë për të bërë lëvizjen e pajisjeve nga rrugët që pritet të dëmtohen '.
Urat dhe tynelet lidhëse ne ishujt për rreth qytetit mund të mbyllen me fillimin e erërave të paqëndrueshme prej 60 mph ose më lart.
Do të evakuohen rreth 375,000 njerëz, të cilët jetojnë në "Zona A" të New Yorkut, dhe është në hartën e zonave të ulëta-shtrirë përgjatë bregdetit përfshijnë qytetit zonat, e cila përfshin sipas State Eemergency Coney Island, Manhattan Beach dhe Red Hook në Brooklyn,  Rockaways,  Staten Island, City Island,  Throgs Neck dhe South Bronx,  Manhattan's Battery Park City,  Lower East Side dhe East Village. 

Bloomberg tha se banorët duhet gjithsesi të fillojë për të marrë edhe vetë të marrë masa paraprake.Ai i këshilloi njujorkezët për të qëndruar me vëmendje në raportet e gazetarve nga terreni, dhe të atyre të lajmeve qendrore dhe të vizitojnë shpeshher faqen e internetit të Bashkisë së qyetit në adresën.www. nyc.gov, e cila i ka të përditësuara -update të gjitha të  dhënat dhe kapacitet shtesë për të trajtuar ngarkesën e parashikuar.
Banorët janë këshilluar edhe për të përgatitur shtëpitë e tyre, duke siguruar objektet e tyer me "faqe" në natyrë, të tilla si  dyert e sigurta, dritaret, dhe për të ruajtur objektet të vlefshme në katet e sipërme, të cilat janë më pak të prekshme nga përmbytja por janë nën "presionin" e erërave të stuhishme."Njerëzit mendojnë se ne jemi duke thirur " ujku ". Por, ne nuk e bëjmë këtë me lehtësi. Ne jemi duke u përpjekur që çdo gjë të jetë e ekuilibruar," tha Bloomberg. "Logjika thotë se ne dhe ju duhet të fillojmë të marrëm masat, të jemi të gatshm për çdo parashikim dhe çdo  rast" tha ai.

'Perfect Storm' Headed for New York
1
'Perfect Storm' Headed for New York
High winds blow sea foam onto Jeanette's Pier in Nags Head, North Carolina today as wind and rain from Hurricane Sandy move into the area
High winds blow sea foam onto Jeanette's Pier in Nags Head, North Carolina today as wind and rain from Hurricane Sandy move into the area

Rising tides: A car goes through the high water as Hurricane Sandy bears down on the east coast today in Ocean City, Maryland
Rising tides: A car goes through the high water as Hurricane Sandy bears down on the east coast today in Ocean City, Maryland
Freak weather: High winds blow sea foam into the air as a person walks across Jeanette's Pier in Nags Head, North Carolina
Freak weather: High winds blow sea foam into the air as a person walks across Jeanette's Pier in Nags Head, North Carolina
Sea foam blown onto the shore of North Carolina from Hurricane Sandy resembles snow
Sea foam blown onto the shore of North Carolina from Hurricane Sandy resembles snow
Updated map showing the potential track and storm forecast for Hurricane Sandy, as of 8 a.m., Sunday, Oct. 28

The skies above New York begin to look ominous as the first signs of the approaching megastorm form
The skies above New York begin to look ominous as the first signs of the approaching megastorm form
View from Space: Handout satellite image made and released by the National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) on 28 October 2012 of Hurricane Sandy east of the US state of Georgia
View from Space: Handout satellite image made and released by the National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) on 28 October 2012 of Hurricane Sandy east of the US state of Georgia

Waves pound Carolina Beach pier in Carolina Beach, North Carolina as Hurricane Sandy makes its way up the Atlantic coast of the U.S.
Waves pound Carolina Beach pier in Carolina Beach, North Carolina as Hurricane Sandy makes its way up the Atlantic coast of the U.S.
A police officer sets up a road block on South Oregon Inlet Road as water from Hurricane Sandy covers the road in Nags Head, North Carolina this morning
A police officer sets up a road block on South Oregon Inlet Road as water from Hurricane Sandy covers the road in Nags Head, North Carolina this morning
Cody Billotte walks through the high water as he loads his car to go to work as Hurricane Sandy bears down on the East Coast, Sunday, Oct. 28, 2012, in Ocean City, Maryland
Cody Billotte walks through the high water as he loads his car to go to work as Hurricane Sandy bears down on the East Coast, Sunday, Oct. 28, 2012, in Ocean City, Maryland

Preparations: Metropolitan Transportation Authority workers cover an entrance to the Canal St. A, C, and E station with plywood to help prevent flooding

Preparations: Metropolitan Transportation Authority workers cover an entrance to the Canal St. A, C, and E station with plywood to help prevent flooding
Alert: Pedestrians walk past a news ticker in Times Square in New York October 27, 2012
Alert: Pedestrians walk past a news ticker in Times Square in New York October 27, 2012

Hurricane humor: Store workers Fletcher Birch, right, and Jay Kleman finish boarding up the windows on a surf store in Ocean City, Maryland
Frantic preps: Sawdust flies in the air as Brian Rogers, left, cuts a board with a circular saw, as he and Dwayne Wallace board up an AT&T store in Rehoboth Beach, Delaware
Frantic preps: Sawdust flies in the air as Brian Rogers, left, cuts a board with a circular saw, as he and Dwayne Wallace board up an AT&T store in Rehoboth Beach, Delaware

Wicked weather: Beachgoers walk in the wind and rain as waves generated by Hurricane Sandy crash into Jeanette's Pier in Nags Head, North Carolina
Wicked weather: Beachgoers walk in the wind and rain as waves generated by Hurricane Sandy crash into Jeanette's Pier in Nags Head, North Carolina
Quiet before the storm: Hurricane Sandy stayed offshore as viewed from a beach access point on the north end Pawleys Island, South Carolina, just before sunset Saturday
Quiet before the storm: Hurricane Sandy stayed offshore as viewed from a beach access point on the north end Pawleys Island, South Carolina, just before sunset Saturday
Surf & turf: A marina worker rinses off a fishing boat pulled out from the Indian River at the Indian River Marina in Delaware, Maryland
Surf & turf: A marina worker rinses off a fishing boat pulled out from the Indian River at the Indian River Marina in Delaware, MarylandUp close and personal: Christy Deal of Whiteville, North Carolina, tries to hold on to an umbrella as her son Cage looks on during a trip to see Hurricane Sandy as it causes high surf and winds in Ocean Isle Beach
Up close and personal: Christy Deal of Whiteville, North Carolina, tries to hold on to an umbrella as her son Cage looks on during a trip to see Hurricane Sandy as it causes high surf and winds in Ocean Isle Beach
A wave crashes over the protecting sandbags in front of the houses on the east side of Ocean Isle Beach during Hurricane Sandy in Ocean Isle Beach, North Carolina
A wave crashes over the protecting sandbags in front of the houses on the east side of Ocean Isle Beach during Hurricane Sandy in Ocean Isle Beach, North Carolina

Ominous future: Newlyweds Kyle Legman and Michelle Sheivachman pose for their wedding pictures under storm clouds, across from New York's Lower Manhattan
Ominous future: Newlyweds Kyle Legman and Michelle Sheivachman pose for their wedding pictures under storm clouds, across from New York's Lower Manhattan
Aircraft from the 106th Rescue Wing depart F.S. Gabreski Air National Guard Base in preparation for Hurricane Sandy in West Hampton Beach, New York
Aircraft from the 106th Rescue Wing depart F.S. Gabreski Air National Guard Base in preparation for Hurricane Sandy in West Hampton Beach, New York
Amusement at Coney Island are seen deserted for winter as the seaside resort prepares to face its second massive storm in two years
Amusement at Coney Island are seen deserted for winter as the seaside resort prepares to face its second massive storm in two yearsAll hands on deck: Members of the Joint Base prepare for the impact of Hurricane Sandy by sandbagging low lying areas at Joint Base McGuire-Dix-Lakehurst, New Jersey
All hands on deck: Members of the Joint Base prepare for the impact of Hurricane Sandy by sandbagging low lying areas at Joint Base McGuire-Dix-Lakehurst, New Jersey


Breakage: Piles of sand were trucked onto the beach in North Wildwood, New Jersey in attempts to slow the waves
Breakage: Piles of sand were trucked onto the beach in North Wildwood, New Jersey in attempts to slow the waves

New York Mayor Michael Bloomberg speaks to the media during a news conference about preparations for Hurricane Sandy in New York
At the ready: New York Mayor Michael Bloomberg spoke Friday during a news conference about preparations for Hurricane Sandy in New York

Path of destruction: People walk on a street littered with debris after Hurricane Sandy hit Santiago de Cuba
Path of destruction: People walk on a street littered with debris after Hurricane Sandy hit Santiago de Cuba

1 comment:

Anonymous said...

You have now emergеd prоducing raspberry ketones products for health could be drink during the massage is a diet for
toο much or what the Dr. A hеalthy Rasρberry Κetonеs program.

You are сheating is youгself. I weighed around 180
pounds," they are about 80 minutes.

my website: lose weight in one week