Sunday, August 21, 2011

Themelimi


Themelimi

Më 4 prill 1949 në Uashington u themelua NATO (North Atlantic Treaty Organization). Shkas ishte fillimi i Luftës së Ftohtë dhe frika nga ndonjë sulm sovjetik ndaj Perëndimit. Në rast të një sulmi të armatosur ndaj një vendi anëtar, marrëveshja parashikon mbështetje reciproke nga një shtet tjetër, që ka nënshkruar marrëveshjen. Selia e NATO-s u vendos në Paris.

No comments: