Sunday, August 21, 2011

Tërheqje dhe transferim

http://www.dw-world.de/image/0,,6236169_10,00.jpghttp://www.dw-world.de/image/0,,6239518_10,00.jpghttp://www.dw-world.de/image/0,,6146626_10,00.jpghttp://www.dw-world.de/image/0,,4840934_10,00.jpghttp://www.dw-world.de/image/0,,6236190_10,00.jpghttp://www.dw-world.de/image/0,,6236174_10,00.jpghttp://www.dw-world.de/image/0,,4816336_10,00.jpghttp://www.dw-world.de/image/0,,5842105_10,00.jpghttp://www.dw-world.de/image/0,,5019418_10,00.jpghttp://www.dw-world.de/image/0,,4444681_10,00.jpghttp://www.dw-world.de/image/0,,6236196_10,00.jpghttp://www.dw-world.de/image/0,,4900773_10,00.jpghttp://www.dw-world.de/image/0,,4725401_10,00.jpg
3
15

Tërheqje dhe transferim

Në vitet 1950, për shkak të SHBA-së si superfuqi botërore e plotfuqishme lindën mosmarrëveshje mbi strategjinë, ndarjen e shpenzimeve, të drejtën e bashkëvendosjes dhe rolin e NATO-s. Më 1 korrik 1966 Franca u tërhoq nga organet ushtarake të NATO-s, por mbeti anëtare e Aleancës. Si pasojë e mosmarrëveshjeve, në vitin 1967 nën presionin e SHBA-së selia e Natos u transferua nga Parisi në Bruksel.

No comments: