Sunday, August 21, 2011

11 Shtatori 2001


11 Shtatori 2001

Pas sulmeve terroriste ndaj World Trade Center në Nju Jork dhe ndaj Pentagonit në Uashington më 11 shtator 2001 NATO zbatoi për herë të parë në historinë e saj „rastin e aleancës“ bazuar në nenin 5 të Marrëveshjes së NATO-s. Me këtë sulmi kundër SHBA-së u konsiderua si sulm kundër të gjitha shteteve anëtare.

No comments: