Sunday, August 21, 2011

Afganistani-Trupa e mbrojtjes


Afganistani-Trupa e mbrojtjes

Trupa Ndërkombëtare për Mbështjeten e Sigurisë ISAF (International Security Assistance Force) është që nga 2001 një mision për sigurinë dhe rindërtimin në Afganistan. Kjo trupë fillimisht u mbështet dhe u drejtua vetëm nga një grup shtetesh, ndër to edhe Gjermania. Prej 2003 ISAF ndodhet nën drejtimin e NATO-s, që me këtë mision përfundimisht është shkëputur nga territori i verpimit në Evropë.

No comments: