Thursday, July 28, 2011

Shija e keqe e një shkrimi kërcënues

Pjeter Jaku

Lexova shkrimin “ Ringjallet UDB-ja jugosllave”, publikuar në një website, me 19 Korrik 2011, të ish gazetarit ushtarak, Lo-rrenc Aleksi, ne qëndër të të cilit sulmohej Pater Pashko Gojçaj me disa epitete dhe nënkuptime, qëllimshëm diskredituese, edhe pse fuqia e një shkrimi si ky nuk i bën asgjë Pater Pashkut dhe askuj tjeter.

Ajo çka të bie në sy është dashakeqësia dhe fryma me të cilën është ndërtuar fund e krye ky shkrim i pabazuar veç ne hamendjet e autorit, ose të atyre që e kanë shtyrë t’i drejtohet kësaj teme, krejt të panjohur. Ish gazetari ushtarak nuk ka asnjë lidhje me Malësinë, aq më tepër të pretendoj se e njeh Pater Pashkun, aq sa t’i artikuloj drejt tij fyerje të qellimshme, për të kënaqur padronet e përkohshëm, që kurrësesi nuk mund të rrinë pa gjeneruar vatra të reja konfliktesh, duke menduar se vetëm kështu mund të bëhën të njohur.

Lo-rrenci ( më falni për këtë sajim. por dua ta afroj sa më shumë me veriun, për ta bërë më të afërt me lexuesit), nuk mund te flasë në emër të shqiptarve, pa e pasë këtë të drejtë. Se merr disa të dhëna për t’u sajuar ndonjë libër, mbi kopertinat e të cilëve vihet tjetër emër, nuk do të thotë se ish gazetari e njeh Malësinë e Madhe, sidomos atë përtej kufinit me Shqipërinë, e lënë jo nga Pater Pashku, por as malësorët për të cilët dhe në emër të të cilëve shkruan.

Do të isha shumë dakort sikur ky ish gazetar të kishte shkruar për Janullatosin, për Kishën ortodokse, që nuk drejtohet nga prift shqiptar, për parullat greke dhe shkrimet e Himarës, se sa të mundohej e të nënshkruante një shkrim të tillë me emrin e tij.

Diktuesit ose nënshkruesi i këtij shkrimi, duhet të dinë se përmasat e Dedë Gjon Lulit, tashmë janë kombëtare e nuk mund të mbrohen nga një as disa fise. Monumenti i Dedë Gjon Lulit është në mes të Tiranës. Rrugë dhe shkolla mbajnë emrin e tij. Në Han të Hotit, para afro 40 vitesh është ndërtuar kompkesi monumental i Kryengritjes së Malësisë, ku në qendër të këtij kompleksi historik është figura e Dedë Gjon Lulit. Sa dhe si janë interesuar për ta mirëmbajtur këtë kompleks ata që përmenden në këtë shkrim?! Apo nuk duhet se është në teritorin shqiptar? Heronjtë nuk janë pronë e fiseve. Portretin e tyre mund ta verë kushdo në shtëpinë e tij, në vendin e punës, në shkolla dhe Kisha, në qendra të populluara.

Nuk ma do mendja, që kurrësesi Pater Pashku të ketë fuqi, (as të doj ta bëjë një gjë të tillë0, për të penguar ndërtimin e një busti të heroit në qendër të Tuzit. Por, kjo nuk është kopetencë e Pater Pashkut. Kjo është kopetencë e komunes dhe drejtuesve të saj, për të cilët kanë votuar vet malësorët. Biles as kopetencë e shtetit malazez. Ajo që është kopetencë e Pater Pashkut, në Kishën ku ai drejton, mund të verë një bust të një përsonaliteti frymëzues për brezat që do vijnë dhe, kjo nuk është keq. Por, nëse malësorët e asaj treve nuk duan, jam i sigurtë që as Pater Pashku nuk do këmbëngul, aq sa jam i sigurtë se nuk është vetëm ide e tij, çka përflitet në shkrimin që po citojmë.

Kompetenca e përcaktimeve

Autori na flet me një autoritet të tillë, sikur të punonte drejtues në organet e sigurimit malazez, gati-gati me saktësi, se si veprojnë ata në rekrutimin e bashkëpunëtorëve ( nënkupto sipas tij dhe të Pater Pashkut )! Turp! Kur lexon këtë shkrim thua se autori, ose nxitësit e tij, kanë qënë të pranishëm në udhëzimet që sigurimi malazez u jep bashkëpunëtorëve shqiptar. Ja si thuhet në shkrim “… sherbimi sekret malazez ka shtuar kohët e fundit aktivitetitn e tij për rekrutimin e agjentëve të rinj nga radhët e shqiptarëve, duke afruar shuma të majme dhe përfitime të tjera.”

“… atyre u është treguar shkurtimisht se kur e ku duhet të veprojnë…” etj… broçkulla të ndonjë mendjeziu, që më shumë se Pater Pashkut i bëjnë dëm autorit.

Pse shërbimi sekret nuk ua paska spjeguar hollësisht e me detaje, por shkrutimisht?! A mund të ketë spjegim të shkurtuar në kësi veprimesh? Pastaj, kush i ka ndaluar shqiptarët e Ameriëks të bëjnë shoqata? Plot shoqata jemi këtu, biles shoqata edhe me tre anëtarë, por me vulë ama! A mund t’i ndalojë këto sigurimi malazez? Në shkrim thuhet se po. Autori ( nënkupto dhe frymësuesit) thotë se udhëzimi i UDB-së së re është “ … të shkatërrohet që në embrion çdo tentaivë e shqiptarëve për t’u organizuar në lidhje apo shoqata pa dallime fetare.”

E pamundur të bëjnë asgjë në këtë drejtim. Shkatërrimi i atyre shoqatave që nuk janë nisur kurrë, është krejt i kollajtë! Për këtë nuk ka nevojë të lodhet askush!

Analiza mjerane dhe militante

Analizat mjerane vuajn nga një militnatizëm i mbetur në vitet 70-të, edhe pse autori i përket një brezi më të ri. Siç shihet, inspiruesit e tij nuk ndahen dot prej asaj kohe.

Të flasësh në emër të shqiptarëve, kur kontaktet e autorit nuk e kalojnë numrin e gishtave të dy duarve, është e palejueshme. Bashkimi i shqiptarëve edhe pa librin e Koço Danëve do të arrihet. Atë e shpejtojnë qeveritë demokratike dhe forcat parlamentare e jo shoqatat e bashkimit. Shqiptarët e Kosovës dhe të Malësisë kanë blerë e mund të bljenë toka e troje në Shqipëri, ata mund të marrin pasaporta shqiptare. Ata janë shqiptarë edhe pa Shoqatën e Bashkimit! Shqipëria demokratike dhe qeveria demokratike e Kosovës po e realizojnë bashkimin pa librat e Koços, që në 97-ën kërkonte shkatërrimin e asaj pak Shqipërie. Njëri prej elementeve të këtij bashkimi u realizua me rrugën e kombit. Të tjerat po vjnë natyrshëm!

Në Kosovë kemi një parti parlamentare, që po kërkon për shqiptarët të kenë një pasaportë kudo që të jenë. Bashkimi Evropian i shuan njëherë e mirë UDB-të e sajuara në kokat si e Lo -rrencave, që qahen për mungesë shoqatash!

Përcaktimet e pabazuara dhe kërcënimet

Përcaktimet e pasakta dhe kërcënimet janë një objekt lehtësisht i dënueshëm edhe me ligj! Ku e di autori se Pater Pashku është emisar i parë i Podgorices? Ku e di autori se Pader Pashku është një misionar i shërbimit sekret malazez dhe si e di se shqiptarët e Amerikës nuk kanë asnjë dyshim për këtë?

Kush e lejon këtë njeri të flas në emër të shqiptarëve të Ameriëks? Kë përfqason ky, ose këta? Ku i mori vesh ky, se ka pasë reagime të ashpra nga shqiptarët e Amerikës? Ku, kur dhe nga cilët shqiptarë të Amerikes janë bërë këto reagime? Sa anketa u bënë për këtë problem? Shqiptarët e Amerikës nuk jan 10 as 20 përsona, por mund të jenë gjysëm milioni. Atëherë?! Ç’meritojnë një ose disa shpifës? Kush është ky, ose këta që përcaktojnë llogaridhenjen para “shqiptarve të kudondodhur?”

Në bazë të ç’të dhënash arrin në përcaktimin se Pader Pashku “ .. s’është gjë tjetër veçse një sabotator i çeshtjes sonë kombëtare?”

A e di autori ose mbështetësit e tij, se çdo të thotë shpifje publike dhe kërcënim i hapur?!

Ja si i drejtohet autori Pater Pashkut: “ A e di Pater Pashku se ngritja e një permendorje të tillë, pikërisht tani që shqiptarët po kërkojnë të bashkohen me tokën amë, do t’i kushtonte atij ndoshta edhe jetën?!”

A nuk është kërcënim i pastër dhe i dënueshëm ky? Kush e bënë dhe pse? Shqiptarët e Amerikës? Jo! Malësorët e Amerikës? Jo! Kush mund të flasë me terma përgjithësuese, siç flitet në këtë shkrim? Jo një ishgazetar, por asnjë amator nuk mund ta bëjë një deklaratë të tillë!

Pse vetëm tani shqiptarët kanë kërkuar bashkimin me token amë?!

Edhe të publikosh shkrime të tilla është faj!

Autori disa herë flet në emër të shqiptarëve të Ameriëks, ku sipas tij Pater Pashku është treguar i zellshëm me malazezët! Ku i ka marrë këto të dhëna ky njeri dhe si mund të flitet në këtë mënyrë të papërgjegjëshme?!

Për pasaktësitë historike, as që ia vlenë të flitet, se nuk është faj i autorit, por i burimit prej nga i ka marrë të dhënat për vrasjen e heroit, ose i të mos mbajturit mend. Me Dedë Gjon Lulin nuk janë vrarë 5 mirditas, por më shumë.

Sa për përcaktimin e shquarsisë së aktivistëve shqiptar në Amerikë, nuk ka gjë në dorë i gjori Lo-rrenc. Janë ose jo të shquar, ka organizma të tjerë që i përcaktojnë!

Hedhja e gurit dhe fshehja e dorës

Nëse dikush tjetër, ai që gjithëmonë ka hedhur gurin e fshehur dorën, ka mbetur të gjëje gurë në jug dhe në shtabin e oficerave të Enver Hoxhes, për t’ua gjuajtur malësorëve, nga që nuk e mbështesin, të zërë mend të paktën gjysmën e dytë të shekullit të jetës së tij.

Share This :

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

19 Comments to “Shija e keqe e një shkrimi kërcënues”

 1. antiagjenti

  Nuk po e gjejme shkrimin e ketij oficeri qe ka bere rolin e gazetarit duke depertuar deri ne gazeten Iliria. Autori i ka dhene pergjigje po eshte mire nese Albdreams ka mundesi ta botoje edhe shkrimin e Lorencit qe me duket si hija e sames te ashuqujturit gazetar Pllum Mehmetit qe u zhduk nga skenna e mbrapaskenes se letrave si yndyra e kazanave qe lante ne kuzhinat amerikane

  ADMINISTRATORI !
  Shkrimin e Lorenc Aleksit ju mund ta gjeni në linkun qe është me ngjyre blu në ketë shkrim,në fillim.
  Ne si “AlbDreams.net” e kemi refuzuar publikimin e shkrimit të Z.Aleksi, mbasi e mënduam se kishte kaluar kufijet e etikes gazetareske.
  Faleminderit

 2. Luvigj Sterbycl

  KERCENIMI VJEN NGA ISHE SIGURIMSAT E KOHES KALUAR
  NE BASHK PUNIM ME UTBASHAT,BEJNE LUFTEN E FTOFTE

  Une i lexova te dy shkrimet,dhe une jame per ti mbrojte fuguren e Prifterinjeve, por kur gabojne duhet thene gjerat ashtu sic jane,Per mu Pader Pashku ka gabue rende ne dy raste e para kure nuke lejoka Flamurin shqiptare as ne brensit e Kishes,dhe ase ne territorin e jashtem te Kishes ne Tuz,per Pader Pashkun me linde pyetja ci duhet te merret me fugurat e herojve shqiptar,pas kete gje duhet ta bejne historjanet,ky eshte predikues i fjales se Zotit e jo kshidhues se ku do valvitet flamuri yne,,Ky propozoka qe ne oborrin e kishes te vendoset busti i Ded GJolulit,po si i ka hije ketije busti ti valvitet Flamuri per te cilin luftoj apo jo,pra busti i ketije herojt legjendar i duhet valvitur flamuri pa yll per pri bustit te tije,E ne qoft se eshte e vertet se ka pas raste qe krushqit e dasmave sja u ka lejuar flamurin ne territore te Kishes ka fyer rende Flamurin me te cilin ne si kombe indifikohemi,ka fye rende dhe dasmoret sic tregon autori i shkrimit ,sice ishte rasti Kol dedvukajt kisha deshir keta te prenensohen vete per kete gje,gabimet e Pader Pashkut vazhdojne ne perkrahjen dhe strehimin e anti krishtave,ne Kishen e Tuzit keta jane te betuar qe zotin nuke e njofin se keshtu i ka brymosur nena parti ku sherbyen per vite te tera,e si na nifkan Zotin sote ne shekullin 21 kur per fjalen e Zotit qe kemi permendur dukur ne rradhet e ushtris ku keta ishe sikurimsa ishin te pranishem po thuajse cdo te hene ku prapangandonin zotin e tyre fjalen e partis qe i rriti dhe i brymosi kunder besimit fetare ,dhe temave te tjera si keto, SI PER HAPJE TE SHFAQJEVE TE HUAJA DHE PER HAPJE TE IDEVE FETARE NE KOLEKTIV,ku kur keta te fusnin ne siten e tyre te etiketonin keto akuza,dhe nga ma te ndryshmet dhe pastaj te kalbin ne burge,dhe ni nga keta jame une i cili u denova kur keta jetonin ne kulmin e tyre luften kunder fes dhe kunder besimit ndaj zotit,DHe si kujtoj Pader Pashku keta ndryshuan jo kurre,po keta ishe sigurimsa dhe ca uto bashe te vjeter zakonin mundohen te ndryshojn por qimen kurrse si se ndryshojne prej ketyre duhet te kemi kujdes se keta sjan forte te interresuar per per hapjen e fese por jane te interresuar per te ble ndojne sekret ne Kishat katolike dhe pastaj sa tju jepet rasti me informacjonet dhe matrijalet qe kane ne dispozicjon i hedhin ne treg per nje dollar se ne plan te pare kane dollarin e jo moralin e Kishes e te Pader Pashkut me shoke,L,Sterbyci mi.

 3. Poezia

  Ky pseudo gazetar Lo…renci…qe shkruan kete artikull turpshem a e di se po sulmon ne mes te tjerave Pashko Gojcaj si poet…ashtu.si dikur Enveri poetet .Nela e Blloshmi…me sa shifet ky komunist i pa cipe eshte pague mire me leh per hater te atyre qe duan me fut urrejtje mes shqyptarve…dhe me neveri kercnuese e urrejtje vajmedet…gazetar..po kushe e beson!???????
  Ja si munde shifet vetem pake vergje te Poetit Pashko Gojcaj…
  ….Meditim mbi vendlindje ku Pashku me mjeshtri artistike shtron pyetjen, gati si thirrje kushtrimi, për moslargimin e rinisë në mërgim, e cila përbën plagën më të rëndë, dhe Poeti Gojçaj këtu na flet me revoltë në këto pak vargje:

  Për kand lind dielli këtu?
  Hana kuj i ban dritë?
  Për kand gurrojnë gurrat?
  Kujt i këndojnë zogjët?
  Për ka mbledh mjaltën bleta?
  Kuj i takon era e luleve?
  Kuj ia këndoni “ Ave Maria”?
  Kumonat e Kishës, për kan bien?
  Apor, ndoshta ato do t’ia thonë.
  Lamtumiren e fundit Vendlindjes?
  Natyrisht, duke vazhduar me shume shkrime në krijimtarinë letrare të Patër Gojcajt në fushën e poezisë, ia vlen të ndalemi në poezi me shumë domethenie, sikurse janë: “ Gjurmave të vërtetës”, poezi ku flet metafora dhe emocioni i artit bashkëkohor, ndersa poezia “ Diten e purgatoreve” dhe poezia per Nanën Terezën “ Mos na harro”, realisht autori na gdhend ato mendime të çilterta fetare, për të jetuar pastërtinë e dashninë njerëzore, duke ruajt vyrtytet, që janë trashëgimi dhe bartëse të vërtetave të pasosura, që janë vlera të kombit tonë.
  Megjithëse poezia e Gojçajt është mjaft kuptimplote, me një thurje vargu në harmoni të plotë me ndjenjën që përcjell, si dhe me një sarkazëm të hollë me pjesët e jetës, duke na thënë se cili është roli i njeriut si besimtar, si duhen jetuar dhe trashëguar elemnetët më të domosdoshme të kulturës së brezave, autori pyet: çka vlen jeta? Si duhet ta njohim?!
  JETA
  Jeta është vetëm libër,
  I cili ma parë lexohet,
  Atëherë shkruhet.
  Faqja e parë fillon me lindje,
  E e mbramja përfundon me vdekje.
  Në rolin kryesor asht koha, e cila
  Lindje-jetën e përkund në djep,
  E vdekjen e flen në arkivol.
  Në humnerën e mëkateve
  Kultura e vdekjes hapet pa meshirë!
  O Zot,
  Ti që je krijuesi i gjithësisë,
  binde njeriun, që e shkruan librin,
  se nuk asht edhe autori i jetës.

  Nga Libri i Pashko Gojcaj me poezi”Takim i Koheve”

 4. Zef Kalaj

  ……………………………………………..
  ADMINISTRATORI.
  Komenti juaj nuk eshte publikuar per gjuhen e papershtatshme dhe idete percarse qe keni manifestuar ne fjalet tuaja.
  Faleminderit

 5. Arber Jugomira

  ……………………
  ADMINISTRATORI
  Po deshet te publikohet shkrimi juaj,duhet ta vetredaktoni dhe ti qendroni temes per te cilen behet fjale.
  Faleminderit

 6. Dionisi

  ……………………..
  ADMINISTRATORI
  Komenti juaj eshte per shkrimin e Z.Aleksi,mud ta postoni atje,ndersa temes se me siperme i jeni shmange dhe per kete nuk mund tua publikojme komentin tuaj.
  Faleminderit

 7. Nusja e Grudes

  Po nuk i ndale kush burrat me vu monumentin e Ded Gjo Lulit edhe ne Qender te Tuzit.
  Nuk eshte Pater Pashku ai qe i pengon,por ata pengojne vetin vete se duan te gjithe me kene ne krye te vendit.

  Ne Amerike qe te jete flamuri shqiptar duhet te jete edhe ai i SHBA-se e keshtu qe ne raste se Pater Pashku vendos flamurin shqiptar ne kishe duhet edhe ai Malazez,per kete pune kerkojne keta burrat pasi ne te vertete duan flamurin malazez e jo ate shqiptar,pra i bien rreth e rrotull me vu ate te M.Z

  Qe ti thuash atij tjetrit spiun,duhet te punosh ne zyrat e spiunazhit vete qe ta dishe ate pune e keshtu i bie edhe ketyre qe akuzojne per spiunazh

 8. Dionisi

  Administrator, nuk është e vërtetë ajo që shkruani ju duke arsyetuar mosbotimin e shkrimit tim. Sikur të kisha mbrojt patulin, përkrah vijën prosllave dhe përkrah mikun tan’, Jaku e kishit botu…

 9. Zef Kalaj

  …………………………..
  ADMINISTRATORI
  Deri sa të mos jeni korrekt me mënyren e të shprehurit dhe të ruajtjes së normave të miresjelljes ndaj atyre me të cilet bisedon dhe për të cilët flet,ne nuk do të publikojme komentet tuaja.
  Faleminderit

 10. Labi

  A s’me thoni mua ..?
  Sa shkolla ne Malesi ka emrin e Dede Gjon Lulit apo ndonje patrioti shqiptar ?pastaj merruni me kete Priftin Gojçaj.

  Une kam punuar ne malesi dhe nje nga gjerat me te keqija (pasi malsoret kane shume gjera te mira) eshte inati bajraktarik ne mes fiseve kjo njolle turkoshake ne fiset anadollake te malesise se veriut.

  Me sa kuptoj une nuk qendron puna ke “tradhetia” apo “spiunlliku” por ngaqe prifti Gojçaj eshte nga Hoti e Deda eshte po nga Hoti e Kisha eshte ne toke te fisit Grude,ja ku del dhe inati fisnor i anadollekut verior.

  A po mos ndoshta edhe pse komuna eshte votuar nga malsoret per N.Gegen e ka fajin prifti Gojçaj.

  Malsoret me sa kuptoj une e kane nje mangesi te madhe qe njeri tjetrin e duan pak ose aspak.

 11. agjenti

  Te nderuar intelektual
  nuk po mundem pa hi ne kyt tem ne lidhje me prifti Pater Pashkun kun nuk vije me u perzie ne punt e tina (ato cka ja nep detyra)por as aj nuk vije me u perzie ne punt cka sasht detyra e tina nuk ka faj prifti por keshidhi i kishes kisha nuk asht e priftit por e popudhit frati nuk mundet me ndertua kurr nje gja pa popudhin?
  mos te harrojm se edhe ketu martohen popudhi shqiptar me flamur komtar por nuk po guxon ta marr jarin pa tietrin por duhet te dy zbashkut.Zotri Prifti ni qoft se nuk e ka prenua Flamurin
  Komtar me ate te malit ZI zbashkut ateher nuk kem cka per te folur .Po ni qoft se Prifti pranoj flamurin e malit te zi e jo Flamurin Kombtar ateher kshidhi i kishes ka te drejt edhe priftin ta perjashtoj prej kishet si frat shqiptar dhe det shkoj e tu coj mesh malazezve .por kne keto pun vije me kenun korekt dhe jo me shkua pas themethash me vjen keq si malsor me fol per kso gjerash se ne malsort po kem probleme me friten ktu ne micigan e tash ne malsi intelektual te kapin kshidhin e kishes por malsort ci jetojn atje nuk poshohin as nuk kan me pa sa te votojn at regjim ci kan .nuk ka lidhje kun asht kisha ne gruds apo ne hotit se ne kishen e tuzit shkojn prej tegjitha maleve dhe krahine .Kurse ni dacin me godit gja ne oborrin e kishe apo ne tuz nje (PERMENORE) te DED GJON LULIT me i dvet Dedvukajt thon asht i yni apo
  Hotjat Ded Gjon Luli asht i mbar Kombit Shqiptar Malsort e mi lueni xhepin e mundeni me ndertua kun te doni edhe ne mes te Podgoricet por tfal nuk kini me mujt me ba gja por se i cili don me gre per veten e jo per malsi as shqiptari se tite Deda malazias nuk ishin kto fjal se kishi godit deri tash pa fakte nuk goditet kurr gja.

 12. Dionisi

  …………………….
  ADMINISTRATORI
  Për arsye të qendrimit tone si Reviste Online “AlbDreams” dhe fjalorit tuaj tej etikes gazetareske mendojme që edhe kesaj radhe të mos jua publikojme komentin.
  Shpresojme që bashkpunimi yne në të ardhmen do të jetë me frytdhënës.
  Faleminderit

 13. Karadyzeni

  ……………………….
  ADMINISTRATORI
  Vlersojme pjesmarrjen ,por ne mendojme për të mos e publikuar shkrimin tuaj për qendrim;racial dhe diskriminues ndaj personave që diskutohen. Jeni jashte teme.
  Shpresojme qe në të ardhmen bashkpunimi yne do te jete në të mire të çeshtjes.
  Faleminderit

 14. trieshjani

  Ja filloj gjuejtja e shtrigave
  Ky do te ishte titudhi qe i bije mire shkrimit te z Lorenc .
  Koheve te fundit ish enveristat perseri po zgjohen nga gjumi dhe kuptohet ne shenjester te tyre kan kend tjeter pervec kishes dhe fes katolike, mbasi komunizmi dhe sherbetoret e verber te ti gjithni jan frigue nga kisha dhe krerete saj.Duke ndjekur me besnikri uredhat e memes parti si dhe te shokut Enver keta burra te zgjellur te Malesis i shpifen ni bariu shpirtror ne ket rast Pader PASHKUT per agjent te UDBes Malazeze Cfar marrije cfar intrige mund te jet kjo, po ku ka nevoj Pater Pashku te jet agjen i kuj kur dihet se mas veti ka Vatikanin e mall qe mund ta mbroj nga cdo gje e leje nga Mali i Zi apo kush tjeter.
  Shifet mire se ky shkrim esht tipik shpifje komuniste por shyqyr zotit skan me fuqi dhe si pyet kush as per osh as balosh ,se per ndryshe jam i bindur se pater Pashku apo ndoni tjeter qe ata se duon dote kishte perfundue keq.Jam i bindur se sikur ndo njani prej tyre te kish lexu volumin e te mallit At Zef Pllumit Rrno vetem per me tregue. Kurr nuk dotja lejonin vehtes te sajojn shpifje te tlla, por cka tu bejsh kta nuk lexojn por paguejn te tjer me shkrue brockulla dhe marrina ne emer te tyre. Albdreams e pergzoj per refuzimin e publikimit te shkrimeve dezinformuese dhe shpifse ndaj kujdo qoft,

 15. Nusja e Grudes

  si nuk e kan kurajon burrat me than t’verteten se Pader Pashku ka shkue ne Detroid me ba ni aktivitet ne kujtim te Mirash Luca Gojca,qe per menimin tem e ka meritu dhe sa kam lexu ktu ne Albdreams se asht cfaq edhe ni film prej Gani Villes qe i lumte,dikujt i paska shku keq kjo pune e jan hjell ne cpifje qe u shkon vete anmiqve te komit tan shqyptar.

  rrnoft populli i malsise dhe kleri i tyne katolik e mysliman

  rrnoshin aktivistat e nershem te malsise ne vite

  posht inatet,intigat e cpifjet shtazarake anadollake e fisnore te kohes se osmanllinjeve

 16. Mark

  menoj se autorizuesit e Lorencit nuk e kane ba se jane komunista ose eneverista pasi ata ne thelb nuk e dine fort se ca asht ajo pune pasi vetem dy gram shkoll kan por e kane si inat prej katundari qe zonton ne vendet e pazhvillume e te pashkollume sic jena na

  sa me i pakt shkollimi aq ma i math inati e tham e me the e fjal mas shpine sa ike prej tavolinet njani fol keq ata qe meten aty,asht zakon i math yni

  kurse i shkreti Lorenc nuk kini pse i bini n’qaf se ai asht i paguem e i kallxuem me shkru njashtu e aq din e aq ban. Cfar mut komunisti asht ai,ai pri cap buk goje e ka shkru e mos i bzani ma lenie ne pun te vet t’shkretin sa te marrin njat qyqe rryshfet qi i kan than

  malsia asht e do te jete e mire e do ti heqin qafe gjanat e kqija e racizmin;fetar,krahinor e fisnor qe e ka shume te theksum

 17. shqiptari

  Eshte per t’u admirue shkrimi i Pjeter Jakut dhe qendrimi i Rush Dragu per mos publikimin e shkrimeve fyese, cpifse dhe kercnuse pa marre para syshe se kujt i drejtohen.
  Por keta te dy te njejten gje dhe te njejtin qendrim eshte dashte ta marrin edhe me rastin e Don Antonit.
  Per fat te keq tonin, po vertetohet se per te cilet shqiptar e ka pas fjalen Don Antoni, per shqiptar musliman apo per “shqiptar” qe ne Prishtine mbajne demonstrata me flamure te Hamasit dhe te Xhihadit, organizate terroriste e shpallur nga SH B A.
  Shprehsoj se jane pendue. Me mire dikur se askurre. Kush pendohet shumica e fajit i falet.

 18. Arber Jugomira

  I nderuar dhe i resepktuar z.Administartor Meqe komentuesi me Nickname Shqiptari e paska cekur te njejtin problem si edhe une (rastin Don Antoni ne analogji me …………..) tani nuk besoj se ka ma ndonje pengese qe te mos publikohen dy komentet e mija ! Me respekt per Juve duke besuar se gjejme mirkutimin e duhur ………………………………….

  ADMINISTRATORI
  Duke mos dâshtë për tju kthyer temave dhe ngjarjeve të kaluara,besoj se do të me kuptoni që kërkesa jone është për mos ta vazhduar me diskutimin në atë linjë.Ne u kerkojmë ndjesë për kohën që ke humbur,por besojmë dhe shpresojmë se të gjitha komentet do ta gjëjnë një herë dritën e botimit në një nga format më të mira të mundëshme.
  Faleminderit

 19. deri

  Te nderuar, ni her qedhimi ime nuk esht per te mbrojt pater Pashkun por te verteten.Ty kqyr se kush esht Patri dhe kush jane kta qe shkruon /paguon Lorenc Aleksi me shkrua ather mund te vijm deri te ni konkludim te kollajt .Se parit duket se ujku ndrron qimin por kurre traditat e veta , ktu esht fjala per disa Komunista te rende dhe simpatizuos te klyshit shqiptare Enver Hoxhes , kemi menduar se (**********red yne AlbDreams) per te miren e tyre i ka len kto inade / chpifje / rrena atje ne burgun e Malit te Zi por duket se ky burg vetem ja ringjadhi ket smundje komuniste por i paskan ndihmua dhe tregua mnyren se si vepron UDBA dhe aktivitetet e tyre ndaj Malsoreve ne mergim , tye pas kta parasysh dhe tye dite mnyrat e Sigurimit dhe veprintarin e tyre Enveriste( ***** , **** , **** red yne AlbDreams) dhe disa tjer te gjynafur mbas tyre po paraqiten me do idea te vjetra ku , debimi , chpifja,akuzat dhe vrasja e sa prifterve per akuza te njejta nga sistemi Enverist kan dhen qe shqipria te jet e liruar nga ky fenomen te quojtur Frat dhe Kish qe u pengoka kaq ktyre “patrioteve”. Esht marre dhe tyrp per ata qe kan ku ne kyt rast mengon te dalesh dhe te akuzosh jo e para her as i pari frat as kish ni njeri per spiunazhe vetem se personalisht nuk ta ben qefin ose nuk perpudhen ideat , esht mnyra ma e ulte e njerzimit qe edhe ket rast mungon te paraqitesh me rrena se derisa nuk ka fakte ather vetem jane rrena e kurrgje tjter.Kta perchares te mbrapambetur te smund kan pas ku ose edhe kan mnyra te shprehin ate trimerin e tyre “njerzore” ndaj atyre qe sipas fjaleve te tyre i tortuon ne burg por jo duket se aty lypet me shume se lapsi i that dhe chpifjet neper internet , ata zgjidhen mnyren tjeter si po te ishin ata vet te paguar nga UDBa dhe sipas urrnave te tyre po mundohen percharjen dhe ngatrresat i here ne mes te Hotjaneve e mbas edhe me implikime ma te gjera. Edhe ni sen te jemi te qart flamuri Shqiptare nuk lejohet mbrenda ne kish -gje qe esht gabim -por aj lejohet mbrenda ne oborrin e kishes , kjo gje mund te debatohet per pse dhe qysh por te akuzohet dikush vetem per ket rast esht ma se smundje , e dyta kta paraqiten rastin e (kengetarit**********red yne AlbDreams) dhe marrdhanjet e tij me Patrit(red Yne AlbDreams) por e mbshefen faktin ( se kengetari*****red yne AlbDreams) i ka marre 10.000 dollar bash (prej ******red yne AlbDreams) me ni tjeter per ket kenge kundra kishe ku kenga thote -Nuk lejojn flamurin e Fishtes ne oborrin e kishes…gje qe esht plotsisht e pa vertet se ne oborrin e kishes lejohet .E treta kjo keng asht kendua disa here se bashku (kengetaret****************red yne AlbDreams) , duket se (*****red yne AlbDreams) lypi falje per keta kurse ky bylbili yne per pare ben chmos…

No comments: