Sunday, October 24, 2010

Luli Bitri, skena të forta erotike me Karafil Shenën në filmin “Amnistia”


Nuk është qëllimi në vetvete “erotika” në këtë film, por natyrisht duke qenë një film artistik me metrazh të gjatë, ky është momenti që tërheq vëmendje. Bujar Alimani, regjisori i filmit më të ri me metrazh të gjatë që po xhirohet këto ditë në Shqipëri, ka vendosur të publikojë foto të momenteve më të nxehta të këtij filmi, të cilin e ka titulluar “Amnistia”. Është një marrëdhënie intime nga një histori e pamundur dashurie, që zhvillohet mes Tiranës e Pogradecit dhe që luhet me shumë vërtetësi nga dy aktorët Karafil Shena dhe Luli Bitri. Pas përfundimit të xhirimeve dje (të premten), regjisori Alimani ka menduar të shuajë paksa kuriozitetin e të gjithëve më foto të tilla. Për Luli Bitrin, rolet me skena erotike janë bërë të zakonshme tashmë, edhe pse ajo është e martuar dhe ka një jetë familjare jashtë vendit me një bashkëshort italian. Ndërsa Karafil Shena, një aktor i njohur që vazhdon karrierrën në Greqi, është zgjedhur nga regjisori për përshtatjen shumë perfekte me karakterin e filmit të tij. “Amnistia” është skenar kinematografik, që trajton një temë sociale, në të cilën gërshetohen edhe linjat e një marrëdhënieje midis dy njerëzve që jetojnë në Shqipëri, një burri e një gruaje, të interpretuar pikërisht nga Shena e Bitri. Janë të dy protagonistë të një marrëdhënieje të jashtëligjshme, që kundër rrjedhës dhe të gjitha rrethanave krijojnë botën e tyre plot pasion. Në këtë lidhje ata sjellin erotikë dhe dhimbje, bazuar në një skenar të shkruar me një sfond politiko-social të caktuar. Në një intervistë për “Panoramën” regjisori është shprehur se, “Amnistia” është larg kallëpeve të deritanishme dhe standardeve prej të cilëve regjisorët shqiptarë nuk po shkëputen dot, duke e komentuar dhe si një provë personale e tij për të sjellë freski dhe portrete të rinj në këtë film. “Aminstia” është i pari projekt shqiptar që aplikon pranë Fondit të Këshillit të Europës, për kinematografinë, “Eurimages” dhe që merr 120 mijë euro.

No comments: