Tuesday, October 1, 2013

Sot 22-vjetori i hapjes së ambasadës së SHBA-ve në Tiranë

22 vjet më parë si sot, Ambasada u rihap pas 52 vjetësh mungese marrëdhëniesh diplomatike me qeverinë e Republikës së Shqipërisë.
Ambasada e Sh.B.A. në Tiranë u hap më 1 tetor 1991, me Kristofer Hill si i Ngarkuar me Punë ad interim dhe i pasuar nga Ambasadori i Sh.B.A. Uilliam Eduin Rajerson, i cili ia paraqiti kredencialet e tij Qeverisë së Shqipërisë më 21 dhjetor 1991.
Përgjatë këtyre 22 viteve Shqipëria dhe SHBA-të kanë zhvilluar marrëdhëniet më të mira mes dy vendeve.

SHBA-të kanë qenë në krah të Shqipërisë dhe kanë ndikuar në proceset demokratizuese të vendit, të cilat kulmojnë me anëtarësimin e Shqipërisë në NATO./UTVnews/

No comments: