Thursday, July 25, 2013

Vajza e ish-presidentit Kennedy, ambasadore në Japoni

Shkruar nga Emi Shahu
Presidenti amerikan Barack Obama ka nominuar Caroline Kennedy, vajzën e ish-presidentit John F. Kennedy, ambasadore të Amerikës në Japoni.

Kennedy, një avokate me profesion, ishte një nga përkrahëset kryesore të Obamas më 2008 dhe 2012, por deri më tani i është shmangur jetës politike.
Nëse konfirmohet nga Senati, ajo do të jetë e para femër,
që shërben si e dërguar në Japoni, një nga aleatët kryesorë të SHBA-ve në Azi. Ajo është e vetmja e mbijetuar nga fëmijët e ish-presidentit të vrarë dhe ish-zonjës së parë Jacqueline Bouvier Kennedy.
Shtëpia e Bardhë njoftoi nominimin e saj jo me shumë bujë, pasi e kishin listuar Kennedyn në disa poste të ndryshme të administratës.
Ky post do të ishte roli publik më i lartë për Kennedyn, pasi 55-vjeçarja ka shërbyer në disa organizata jo fitimprurëse, si dhe ka qenë aktive në mbështetjen e politikanëve demokratë.

No comments: