Sunday, January 13, 2013

Berluskoni, kreu i koalicionit të djathtë me 7 aleatë

ROMË – Ish-kryeministri, Silvio Berluskoni, është shefi i koalicionit të qendrës së djathtë për zgjedhjet politike të shkurtit të ardhshëm, me emrin e të cilit janë të lidhura simbolet e Pdl së Angelino Alfano, Lega Nord (Lidhja e Veriut) e Roberto Maronit, Fratelli d’Italia (Vëllezërit e Italisë) së Ignazio La Russa dhe Giorgia Melonki, Grande sud-Mpa respektivisht e Gianfranco Miccichè-s, lista e Pensionistëve, Intesa Popolare (Marrëveshja Popullore) e Vittorio Sgarbit
, Mir i Giampiero Samorì-t dhe La Destra (E djathta) e Francesco Storace-s. Konfirmimi ka ardhur me depozitimin këtë mëngjes të simboleve të Pdl-së në Viminale. Pra, emri i Berluskonit shënohet si kreu i mazhorancës dhe programit qeverisës në rast se koalicioni fiton zgjedhjet.
/Shekulli Online/M.A./

No comments: