Sunday, August 5, 2012

E bija e presidentit rumun, voton pro rezolutës për Kosovën në PE

Eurodeputetja Elena Basescu, e cila është e bija e presidentit rumun, Trajan Basescu, ishte në mesin e deputetëve rumunë që e kanë votuar këtë rezolutë, shkruan gazeta rumune "Gandul".
Rumunët kanë filluar të ndryshojnë qëndrimin ndaj pavarësisë së Kosovës. Nga 33 deputetë rumunë në Parlamentin Evropian, 17 prej tyre kanë votuar për Rezolutën që u miratua ditë më parë, e ku u bëhet thirrje pesë vendeve të Bashkimit Evropian që ta njohin pavarësinë e Kosovës (Rumanisë, Spanjës, Sllovakisë, Greqisë dhe Qipros).

Eurodeputetja Elena Basescu, e cila është e bija e presidentit rumun, Trajan Basescu, ishte në mesin e deputetëve rumunë që e kanë votuar këtë rezolutë, shkruan gazeta rumune "Gandul".

Mirëpo ajo ka telefonuar në gazetë, duke sqaruar se ka qenë gabim teknik që është përmirësuar. “Nuk do ta bëja një gabim të tillë, e të votoja për pavarësinë e Kosovës, ka thënë Basescu, duke mos mundur t`i quaj të gabueshme edhe 16 vota të tjera të deputetëve rumun.

Por eurodeputetja rumune, Andina Valean, gruaja e kryetarit të partisë opozitare, Partia Nacional Liberale e Rumanisë, ka thënë se nuk ka gabuar kur ka votuar për rezolutën që bën thirrje përnjohjen e pavarësisë. Ajo ka thënë se politika e jashtme rumune është e gabuar, ashtu sikurse është i gabuar edhe qëndrimi për mosnjohjen e pavarësisë së Kosovës.

Presidenti rumun, Trajan Basescu, ka deklaruar disa herë se Rumania nuk do ta njohë pavarësinë e Kosovës, derisa të mos arrijnë marrëveshje për këtë pikë Prishtina dhe Beogradi.
Zmadho fotografinë
Elena Basescu
Elena Basescu
Elena Basescu
Elena Basescu
Elena Basescu
Elena Basescu
Elena Basescu
Elena Basescu
Elena Basescu
Elena Basescu

Elena Basescu
Elena Basescu

No comments: