Wednesday, July 13, 2011

"Fyerja" e presidentit rumun - vepër hakerësh serbë

Përfaqesia diplomatike rumune konfirmoi, se faqja e internetit e kësaj agjencie lajmesh është sulmuar nga një haker serb
image de l'article

(e plotësuar)

Një lajm i përhapur sot pasdite sipas të cilit Presidenti i Rumanisë, Trajan Basesku ka dhënë deklarata shokuese e ofenduese ndaj shqiptarëve të Kosovës, ka shkaktuar mllef dhe revoltë në mesin e shqiptarëve.

Më vonë, në pasditen e sotme presidenca rumune bëri të ditur se ka qenë fjala për një keqpërdorim, respektivisht për ndërhyrje hakerësh, të cilët e kanë plasuar këtë "lajm" sikur ai të ishte i dhënë nga presidenca rumune.

Pas disa orë verifikimesh, Ministria e Jashtme ie Shqipërisë i tha zyrtarisht televizionit Vizion Plus se përfaqesia diplomatike rumune konfirmoi, se faqja e internetit e kësaj agjencie lajmesh është sulmuar nga një haker serb, i cili ka inflitruar lajmin me bujë të përkohshme. Basesku nuk ka pasur asnjë takim dhe askund nuk ka mbajtur qëndrim të tille, ka sqaruar stafi diplomatik i Bukureshtit.

Duke dhënë arsyet e tij se përse Rumania nuk e njeh pavarësinë e Kosovës, Basesku, sipas lajmit që doli të ishte i rrejshëm, i ka quajtur shqiptarët "romë" dhe shprehje të tjera fyese. Presidenti rumun tha se kjo është arsyeja përse vendi i tij nuk do ta njeh kurrë pavarësinë e Kosovës.

"Rumania nuk do ta njohë Kosovën si shtet të pavarur. Shqiptarët janë plehra dhe romë", ka deklaruar Basesku. Këto deklarata raciste të presidentit të Rumanisë po trajtohen në të gjitha mediat jo veç në Rumani por edhe në shtete të tjera të BE-së.

Kanë pasuar sot edhe reagimet e përfaqësueseve të institucioineve kosovare. Kryeministri Thaçi lidhur me këtë është shprehur: "Në rast se ai ka deklaruar me të vërtetë kështu, kjo është fyerje".


No comments: