Tuesday, July 12, 2011

Deklaratë shokuese e presidentit rumun: Shqiptarët janë plehra dhe m..


Basesku-Berisha

Presidenti rumun, Trajan Basesku ka bërë një deklaratë shokuese gjatë një takimi të zhvilluar ditën e djeshme për shqiptarët. Basesku i ka quajtur shqiptarët plehra dhe m…, ndërsa ka deklaruar se Rumania nuk do ta njohë kurrë pavarësinë e Kosovës.

“Rumania nuk do e njohë Kosovën si shtet të pavarur sepse mbi të gjitha nuk sheh një akord midis Prishtinës dhe Beogradit. Akti i nënshkruar i pavarësisë së Kosovës është ilegal, kurse të gjithë shqiptarët janë plehra dhe m…, si arixhinjtë”, është përgjigjur Basesku gjatë një pyetje që i është bërë nëse Rumania do ta njohë pavarësinë e Kosovës.

Mediat dhe disa përfaqësues politikë në Rumani kanë reaguar ashpër pas pohimeve të Baseskut.

Tashmë mbetet që të reagojë edhe shteti shqiptar, për këtë fyerje shumë të rëndë që u është bërë shqiptarëve nga presidenti rumun, i cili vetëm vitin e kaluar ishte për një vizitë në Shqipëri.

Më poshtë është linku i lajmit

No comments: