Tuesday, July 12, 2011

Basesku fyen, Thaçi thotë nuk zbehen raportet

Shqiptarët fyhen nga presidenti i Rumanisë, Trajan Basesku, shteti i të cilit është anëtar i Bashkimit Evropian. Mirëpo, për kryeministrin e Kosovës, Hashim Thaçi edhe nëse është thënë një deklaratë e tillë fyese, nuk zbehen raportet që Kosova ka me atë shtet.

Kryeministri i vendit, Hashim Thaçi pas mbledhjes së Grupit Drejtues Ndërkombëtar nuk ka folur gjatë për një fryje që u ka bërë shqiptarëve presidenti rumun.

Ai tha se pavarësisht nëse është thënë një deklaratë e tillë, kjo nuk u zbeh raportet që Kosova ka me shtetin rumun.

Ndryshe, presidenti rumun Rumania ka shpërthyer në akuza raciste ndaj shqiptarëve dhe Kosovës, ka raportuar Indeksonline. Presidenti rumun, Trajan Basesku ka folur për shqiptarët, Kosovën dhe arsyen pse vendi i tij nuk e njeh "pavarësinë e njëanshme të Kosovës".

Basesku i ka quajtur shqiptarët "magjup" dhe plehra të m…. dhe ka shtuar se kjo është arsyeja që vendi i tij nuk do ta njeh kurrë pavarësinë e Kosovës.

“Pavarësia është ilegale. Rumania nuk do ta njohë Kosovën si shtet të pavarur. Shqiptarët janë plehra dhe m…, si "magjuptë" është përgjigjur Basesku pas pyetjeve nëse Rumania do ta njohë pavarësinë e Kosovës. Deklarata është trajtuar në mediat rumune por ende nuk ka ndonjë reagim nga ana e Kosovës dhe Shqipërisë. /Telegrafi/

No comments: