Tuesday, February 22, 2011

Robert de Niro në RAI: Kam gjak shqiptari


Aktori i mirënjohur Robert de Niro ka zbuluar në një intervistë për RAI 1 një detaj që shumë pak kush e ka ditur, duke thënë se ka prejardhje shqiptare dhe italiane.
Ai nuk dëgjohet mirë çfarë thotë në intervistën e tij për shkak edhe të përkthimit të pa përshtatshëm që bën prezantuesja, De Niro ndërhyn asaj ku ajo e pyet për prejardhjen e tij italiane.
De Niro i thotë se “është nga gjaku shqiptar dhe italian”.
Aktori ka thënë se për këtë janë të njoftuar edhe fëmijët e tij.

Robert De Niro: Kam gjak shqiptar, prindërit e tij emigruan nga Kruja në Itali e SHBA

“Fëmijët e mi duhet të dinë se kanë edhe origjinë italiane dhe shqiptare”. Kjo ka qenë deklarata e aktorit të mirënjohur Robert de Niro e cila ka bërë xhiron e botës.
Ai ka thënë duke folur në anglisht se prejardhja e tij nga gjaku, është italiane dhe shqiptare.
Mediat njoftojnë se e vërteta është se stërgjyshi i aktorit të madh, Xhovani Di Niro dhe e shoqja Angelina Gashi, emigruan nga Kruja drejt Ferrazzano, qytet i provincës së Molises në Itali. Më pas në vitin 1887 ata shkuan në SHBA.

No comments: