Sunday, August 26, 2012

Në “Loro Boriçi”, aty ku gjithnjë “ngelesh borxh”

Fatmir Mëneri  25/8/2012
Shkodra është po ajo. Edhe “Loro Boriçi”. Pak asfalt më shumë në rrugën që e rrethon, mjediset e brendshme të bëra gati si për festë, fusha e “qethur” me finesë, shumë fëmijë që shpërndahen në jeshillëk me banderolat ku janë shkruar emrat e ekipeve, një vajzë që thotë në miokrofon, pak si i gjatë “fjalimi”, se për ç’janë mbledhur tërë këta njerëz, presidentë klubesh e drejtues të lartë të FSHF-së që e kanë disi të vështirë të zënë vend në tribunën vogël VIP: sidoqoftë, gjithçka gati për start. Nuk është ajo që pritej e megjithatë për vapën që është duhet të jesh i kënaqur me numrin e shikuesve të pranishëm, sidomos në tribunën karshi. Në atë anësore janë vendosur jo shumë djem të grupimit “Vllaznit”, që gjithsesi e kanë aftësinë “për të bërë zhurmën” e zakonshme. OK, deri këtu…
Pas nxemjes së zakonshme lojtarët u drejtohen edhe një herë dhomave të zhjveshjes. Në stolin e vendasve, gati-gati me një lloj përtesë është ulurt Zydi Çoba, doktori “I përjetshmë” i Vllaznisë. “I sati kampionat asht? 74,a? E po unë i kam kalua nja 75 trajnerë”, thotë Zydia, që edhe pse mund të jetë i saktë për këtë shifër, nuk është në gjendje të të thotë saktësisht se kur e ka nisur këtë zanat.
“Loro Boriçi” është po ai. Stërmadh dhe me idenë e të pakufishmes – krijuar më së shumti, jo nga përmasat e një impianti olimpik, se sa nga pjesa anësore në krahun jugor sot e kësaj dite e papërfunduar – ai është i tillë edhe në shpirt. Mirel Josa që shkel pas ca kohësh (jo aq sa për t’u “harruar”) në cilësinë e trajnertit “armik”, përpiqet të shkojë drejt stolit të Skënderbeut pa u ndjerë. Ndoshta ka pritur edhe ndonjë romuz. Por, jo: mjafton që dikush të thërrasë dhe të gjithë ata që janë në tribunën qendrore, në kor, brohorasin emrin e tij.
Një tjetër emër që do të thirret – këtë radhë shumë më fort, dhe kjo është mëse e pritshme – është ai i Vioresin Sinanit. “Ujku” ka zgjedhur këtë ditë për t’u ndarë me publikun. Në ato hapa “të fundit” drejt karshisë që ngrihet e tëra në këmbë për ta përshëndetur. Edhe pse kjo lamtumirë ka kohë që është lajmëruar, dhe në një farë mënyre je ambientuar me “varjen e këpucëve në gozhdë”, sërish ndjen një lloj boshllëku tek e sheh që del në pistë e heq nga trupi fanelën e ua dhuron fansave. Eshtë simbolike, pasi Viori u ka falur atyre shumë më tepër se një fanelë…! Ndaj duket krejt normale që në fushë zbresin, si presidenti i FSHF-së Duka, ashtu dhe nënkryetari i Bashkisë së Shkodrës, Troshani. Një pllakatë, një titull mirënjohje, gjithsesi duken pak për atë që ka prej 1997-s së largët në fushën e futbollit. Ajo që “godet” është kur mëson se në klub gati-gati e kanë vendosur që fanelën me numër 9 “ta heqin nga qarkullimi”. Dhe të kujtosh se atë fanelë, para tij e ka pasë veshur “një farë” Sabah Bizi!
Pjesa tjetër, ndeshja, edhe pse ka katër gola, “kapërdihet” me vështirësi. Kuqeblutë pranojnë përunjshëm supermacinë e kampionëve dhe për Pero Pejiçin është gati një lojë fëmijësh të shënojë tre herë, në tre rastet e vetme që iu paraqitën, apo i krijoi. Tifozeria vendase e pranon, por dhe e vuan. Ndaj duket sikur “i vë shkrepsen” kur pas një gjuajtje të Smajlit, rënies së topit në tra e pastaj tej vijës fatale, anësori në krahun e karshisë i përgjigjet me vonesë me flamur. Kaq mjafton që ai “i ziu” të pësojë tërë dufin e të dërrmuarve tifozë. Dhe krejt pa zë, me ndonjë ofshamë a të sharë më së shumti nëpër dhëmbë, largohen nga shkallët e “Loro Boriçit” duke e kthyer kokën pas. A thua se fusha u kishte ndonjë borxh…/Sport Ekspres/

1 comment:

Anonymous said...

Përshëndetje Unë kam një dëshmi ju sjell: Nëse ju doni të bëni një kredi në mes të veçantë me normë interesi 3% thank ju bëjnë kontakt me znj ELENA RODIONOVA dhe Veronique Fortune dy zonjat e bukur që në fakt dhënë mua një kredi prej Gjashtëdhjetë dhjetë mijë Euro (€ 70,000), fillimisht unë nuk e besoj për një moment, si kredi e keqe qëllimmirë në internet kishte mua krejtësisht bosh, por kurioziteti im më shtyu për të provoni përsëri. Së fundi unë kam qenë në gjendje për të marrë këtë kredi që kam marrë nga rrugë pa krye në të cilën kam jetuar. Unë kam disa kolegë të cilët kanë marrë edhe kredi për nivelin e tij pa probleme në vend të që të ju nga individë me qëllim të keq që janë duke punuar për të gënjej i pafajshëm, unë publikoj këtë post për shkak se ajo e bëri më të mirë me këtë kredi dhe nuk merrni dekurajohen, sepse kam marrë dehur por kam takuar këto zonjat të ndershëm dhe bujare kështu që të marrë kontakt me të;
Ja Email: (rodionovaelenna@katamail.com)
A jeni gati për kërkime ose të rifilluar aktivitetet tuaja ose për realizimin e një projekti, ose për të blerë një apartament, por ju janë të ndaluara bankare ose dosje u hodh poshtë në bankë këto zonjat jeni i vetmi që do të ndihmojë. Ju lutemi te kontaktoni
Faleminderit për të si mua dhe për të dërguar kërkesën tuaj për të marrë kredi tuaj në 48 orë ose më pak. JU LUTEM ndajnë këtë informacion për t'ju ndihmuar vëllanë tonë miqtë tanë dhe tjera