Sunday, October 9, 2011

Rusia cakton për kompleksin e mbrojtjes 100 miliardë $


 Rusia do të drejtojë për modernizimin e ndërmarrjeve të kompleksit ushtarako-industrial në periudhën e viteve 2012-2014 pothuajse 15 miliardë $, kurse për 1 dekadë - 100 miliardë $, njoftoi Kryeministri Vladimir Putin në mbledhjen e kabinetit të ministrave të ditës së premte.
Sipas mendimit të Kryeministrit, është krejtësisht e qartë se gjatë riarmatimit të ushtrisë dhe flotës ne do të mbështetemi në industrinë tonë mbrojtëse, kurse për këtë duhet ti kushtohet vemendja e duhur kësaj dege. Deri në vitin 2021 do të duhet të modernizohen rreth 1.700 ndërmarrje të këtij kompleksi.

No comments: