Sunday, October 2, 2011

Çfarë ndodh kur një djalë del natën për argëtim?


Një natë jashtë, për meshkujt mund të jetë çelësi i një martese, ndërsa shkëputja e miqësisë së vjetër i dëmton ato
Tiranë, 1 Tetor 2011 NOA/ Arlinda Koçi - Ju mund të prenotoni bileta për teatër, organizoni darka me miqtë dhe t'i kushtoni vetes dhe pamjes tuaj shumë rëndësi.
Por një studimi ri ka treguar se, gratë të cilat fusin hundët në përpjekje për të menaxhuar jetën shoqërore të burrave të tyre, janë duke i hapur kështu probleme jetës së tyre në çift.
Shkencëtarët amerikanë zbuluan se, njerëzit të cilët nuk kanë kohë të mjaftueshme rezervë për të shpenzuar me miqtë e tyre, mund të ndjehen më pak tërheqës tek partneret e tyre.
Ata thonë se gratë, të cilat në mënyrë të vazhdueshme i kanë prerë lidhjet me miqtë e vjetër të burrave të tyre, për të krijuar kështu miqësi me çifte të reja, dëmtojnë ndjenjat e meshkujve dhe çojnë në lindjen e konflikteve brenda marrëdhënies.
Studiuesit thanë se nuk ka asgjë të keqe nëse gratë merren me organizimin e aktiviteteve të ndryshme sociale, pasi dihet se gratë priren të jenë më të organizuara.
Studimi sugjeron se gratë duhet të nxisin burrat e tyre të kalojnë kohë me miqtë e tyre, vetëm meshkuj, edhe nëse ato nuk kanë dëshirë ta bëjnë këtë.
Kërkuesit i analizuan të dhënat nga "National Social Life, Health and Aging Project", një studim i 3.000 personave në Çikago, nga mosha 57-85 vjeç.
a.k/NOA

No comments: