Wednesday, May 25, 2011

"Urat e bashkepunimit te kombeve"

Pjesemarrja e Ministrit te Popujve Pakice ne qeverine e Malit te Zi Ferhat Dinosha dhe Kryetarit te Komunes se Ulqinit Gezim Hadinaga ne inagurimin e Ures se Re te Bunes, jane simbolika te vecanta qe Shqiptaret dita dites tregojne se jane dhe do mbeten factor bashkepunimi dhe bashkimi te vfendeve dhe te kombeve.

Prerja e shiritit se te inagurimit eshte nje tjeter shenje qe tregon se bashkepunimi mes dy vendeve eshte me I larte se asnjehere. Ashtu si dy vite me pare kur dy kryeminsitrat Berisha dhe Gjukanoviq inaguruan Piken e Perbashket te Kalimit Kufitar te Muriqan, u trehua Qarte se Tirana zyrtare me politiken e saj po jep shembuj te qarta integrimi jo vetem te shtetasve te vet port e integrimit tem bare kombit.

Edhe fjalimi I kryeminsitrit Berisha pa tone te ashpra politike por thellesisht I moderuara dhe bashkepunues shprehi qarte se shteti Shqiptar po punon cdo dite e me shume ne afrimin e popujve dhe se gjitha keto investime ne infrastructure nuk jane vetem ne te mire te shtetasve te ketij shteti por jane ne te mire te vendve qe ndodhen ne kufi me shqiperi.

Edhe sot ashtu si edhe dy vite me pare ne kete inagurim ishin te pranishem shqiptar nga dy anet e kufirit nje numer I konsiderueshem I tyre vinin nga fshatrat rreth Ulqinit dhe nga qyteti I Ulqinit, kjo tregon se Shqiptaret ne keto vite jane pjese e integrimit te madh te kombit, qe po vjen fale emancipimit te skenes politike ne Ballkan ne rrafshin diplomatik ku merita me e madhe eshte e shqiptareve.

No comments: