Tuesday, November 29, 2011

Vdes kryeministri i fundit i ish-Jugosllavisë


Ka ndërruar jetë në moshën 88-vjeçare, kryeministri i fundit i epokës së ish-Jugosllavisë, Ante Markovic.
Markovic u emërua në postin e kreut të ekzekutivit në vitin 1989 dhe realizoi shumë shpejtë një seri reformash ekonomike, të cilat ngritën standartin e jetesës dhe ulën inflacionin.
Markovic dha dorëheqjen nga posti i tij në vitin 1991, kur Jugosllavia kishte filluar të shpërbëhej dhe pak kohë më vonë u tërhoq plotësisht nga politika.

No comments: