Sunday, July 24, 2011

'Ishte e vrazhdë, por e nevojshme'

vr

Anders Behring Breivik është i vetëdijshëm për aktin mizor që ka bërë por e arsyeton atë.


Avokati i caktuar me detyrë zyrtare ka dëgjuar rrëfimin e Breivik, që po mbahet në paraburgim, dhe i cili e ka pranuar fajin.


“Reagim i tij ishte se ai e di masën e dëmit që ka bërë, dhe sa e vrazhdë ishte kjo, por në mendjen e tij, kjo ishte një gjë e nevojshme”, ka thënë për TV2, avokati i caktuar, Geir Lippe.


Ndërkohë, policia ka konfirmuar se ai kishte postuar në internet materialet dhe planin e detajshëm për ditën e masakrës. Atij i janë dashur 80 ditë për përgatitjen e bombës, të cilën e vendosi tek ndërtesa qeveritare.


“Besoj se kjo do të jetë kyçja ime e fundit online. Është e premte, 22 korrik”, kishte shkruar ai të premten në orën 12:51.


Gjithashtu ekziston edhe një material akoma i gjerë për besimet e tij ekstreme, një pjesë e mirë e të cilit i kushtohet Kosovës, që monstrumi norvegjez e përshkruan si “zemrën e krishtërimit serb”.

No comments: