Saturday, February 5, 2011

Kiev, protestë nudo përpara parlamentitNjë grup feministesh ukrainase protestuan nudo përpara parlamentit në Kiev, kundër politikave maskiliste të presidentit Yanukovich.

Nuk është hera e parë që organizatat femërore në vend protestojnë ndaj politikave diskriminuese ndaj seksit të tyre, por është hera e parë që zgjidhjet kjo mënyrë për të shprehur pakënaqësinë.

Më parë, feministet kishin shkuar deri tek sfilatet me bikini, larjet në shatërvane apo zhveshja gjysmënudo në një varrezë. Gratë protestonin kundër legjislacionit të mangët për mbrojtjen e grave dhe shfrytëzimin e tyre për prostitucion.

No comments: