Saturday, April 7, 2012

Të rinjtë themelojnë partinë e ndryshimit


Dritan Broka, kryetar i partisë Civile
Dritan Broka, kryetar i partisë Civile

Ditën e nësërme më 8 prill qytetarët e Tiranës do të bashkëthemelojnë një ndër partitë politikë më të reja në vend. Mësohet që quhet Partia Civile dhe do të drejtohet nga i riu Dritan Broka i cili njihet për aktivizmin e tij në çështje të rëndesishme qytetare. Ai njihet si ndër njerëzit më kritikues të punëve qeveritare dhe ndër organizatorët e protestave shoqërore në vend. Partia Civile mësohet se do të jetë një forcë reale që do të bazohet në parimet të drejtëpërdrejta qytetare dhe jo drejt ideologjive të majta e të djathta.
Burime brenda partisë Civile janë shprehur që kjo është parti e hapur për të gjithë qytetarët, ku të gjithë janë të ftuar të jenë bashkëthemelues të kësaj partia e më pas për tu zgjedhur në struktura drejtuese sipas parimit një anëtar një votë. Fushata për bashkëthemelimin e Partisë Civile do të filloj në qytetin e Tiranës, më pas do të vazhdoj në qytete të tjera të vendit.
“Sjellja e një epoke të re, larg ideologjive të majta e të djathta. Të afrojmë politikën me qytetarin duke bashkëvendosur me to. Jemi për bashkimin kombëtar sepse çdo shteti i takojnë pronat e veta. Jemi për një shoqëri të hapur duke i dhënë prijoritet brezave të rinj për të mbyllur shtegun e së keqes. Të vendosim vet ne civilët sepse askush tjetër nuk mund të vendos për ne. Jemi komunitet i revoltuar nga gjendja e vendit… tashmë eja ta ndryshojmë…” janë shprehur pjestar të kësaj partie.
Por nuk dihen se kush do të jenë veccantitë e kësaj force të re politike apo sa elektorat do të krijojë kjo forcë.

No comments: