Tuesday, December 28, 2010

10 gratë më të "pushtetshme", në serialet e filmave të Televizioneve Amerikanë në vitin 2010


Beqir Sina, New York

Koha për të parë edhe për këto përzgjedhje do të vijë. Tani është koha për të festuar çmimin e grave më të fuqishme në peisazhin e televizionit aktual në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, thekson kjo revistë.

LOS ANGELOS - CALIFORNIA : Sipas revistës së Hollivudit - "People", thuhet: se edhe "Nëse janë apo jo 'Beautifully- shumë të bukura" duhet të ekzistojë pa dyshim se ato për këtë vitë të paktën në ekranët e Televizorit, ishin më të pushtetshmet. Por, që ka gra edhe më të forta, më të fuqishëme, më të bukura, më të zgjuara, ky përcaktim vjetor absolutisht që nuk është për debat, thuhet mbas kësaj përzgjedhje.

Megjithatë revista People, thotë, se me këtë përzgjedhje, të cilën ajo e zhvillon vit për vit që nga dita e parë e daljes së kësaj reviste, e cila konsiderohet si më popullore në Amerikë, dhe më e shitura(sidomos tek femrat) shënojë ardhjen e karaktereve më të fuqishme femërore në televizion Amerikan . Por, edhe një shikim i përciptë mbi peizazhin televiziv tregon gjurmë të përzgjedhjes që na japin karakteret e këtyre femrave, duke filluar nga Florrik Alicia e deri tek Taylor Tami dhe më gjerë.

Me këtë përzgjedhje të revistës që mbulon më shumë se çdo organ tjetër mediatik, komunitetin e artistëve amerikan, këtu janë 10 prej grave më të fuqishme në televizion Amerikan në 2010. Kjo listë është për të renditur, dhe nuk ka për qëllim për të filluar "një bisedë, tjetër që është kjo apo jo femër", pra jo me përparësi të fitojë një debat.

Ky "pushtet" nuk duhet thjesht të vijnë nga "një shqelm në prapanicë", thotë revista dhe duke marrë disa emra dhe duke lënë disa të tjerë- edhe pse kjo mund të jetë!?. Ethet e pushtetit në Televizionet Amerikane, të femrave, që janë nga natyra shumë xheloze me njëra tjetrën, për nga dashuria, bukuria, mençuria, veshja sjellja e të tjera, nuk duhet të përjashtojë karakteristikat e problematikat, në të vërtetë, që shumë prej këtyre grave janë të fuqishëm për atë që ata të kapërcyer brenda vendit si dhe jashtë.

Alicia Florrick (The Good Wife) CBS TV

Në marrjen e një roli tradicionalisht pasiv (gruaja e politikanit jilted-së) dhe duke e kthyer atë në krye të saj, si "The Good Wife 'si një Margulies e tërë dhe Julianna në mënyrë të veçantë kanë marrë një figurë e aksioneve dhe është kthyer në atë në një nga personazhet më të fortë femra në televizion . Duke se ajo nuk është një grua që di jo vetëm të punojnë për të mbajtur familjen e saj, por dhe e kthen atë në një hero i vërtetë për milionat e shikuesve të Televizioneve amerikane.

Ellie Torres (Cougar Town) ABC TV

Por, askush në grupin e femrave që mban si titullin "gruaja me pushtet" nuk është më e shikuara ditë-për-ditë si Ellie, e cila mund të shpërthejë, nga ana shpirtërore sa më shpejt që ajo mund të dalë sç delë " tapa në një shishe verë të kuqe". Por, dashurinë e saj themelore për të gjithë në "raundet e grupit" të saj janë jashtë karakterit. Dhe, në qoftë se ju nuk pajtoheni me këtë zgjedhje, Ellie do të sugjeroja që thjesht mu nga ajo është përzgjedhur një nga ato"10 grat më të fuqishme në televizion Amerikanë në 2010 ".

Gemma Teller Morrow (Sons of Anarchy) Fox TV

Në disa mënyra, Gemma është ekuivalente dhe moderne-ditore ashtu si dhe aktoria Margaret Shrëder. Të dyja janë gra në një botë, aktrimi kryesisht, ku "meshkujt janë më të pushtetshmit", por ato janë dy femra dy fuqi të papërshkrueshëme, në mënyra gjithmonë evidente. Majfton që ne duhet vetëm të shohim në veprimin e tyre tek filimi ('Sons of Anarchy) ku Zobelle në SAMCRO në fillim të Season 2, lë të kuptojmë se sa e rëndësishme është që Gemma, që të duket si një e tërë. Një njësi ekonomike e pakryer, por e frikshëme (edhe më shumë pas finales së Season 3), kur shikoni këtë filim gjithmonë mund të ndjeni praninë e saj në çdo veprim të makinacioneve komplekse.

Margaret Schroeder (Boardwalk Empire) HBO TV

E sigurtë, që bandat rivale rrotullohen rreth shpërndarjes së alkoolit, gjatë ndalimit policor të kësaj pije. Këtu në film ajo tregon sesi këto gra fusin në klube dhe e përdorin alkolin, teksa fitojnë fuqi të jashtëzakonshme. Por, ndoshta edhe nëse e bëjmë krahasim me fuqinë e burrave, del se gratë si Margaret janë më të zonjat. Jo vetëm që ajo arrin të luaj rolin e gruas që arrin të mbajë kontrollin - por , edhe të ndikoj mbi të dy agjentët e famshëm Nucky Thompson dhe Nelson Van Alden, aq sa ajo qëndron në ballë të lëvizjes së grave . Si mishërim tekstual i konflikteve personale dhe politike, ajo arrin të tregojë, se ajo i qëndron "në sy stuhisë". Këtu sytë, e Margaret Shrëder, janë të hapura në tmerret rreth këtyre ngjarjeve, por edhe të aftë që këto sy të shohim një mënyrë tjetër nëpërmjet sekuencave filmike.

Nancy Botwin (Weeds)Showtime TV

Për gjashtë sezone, Nancy Botwin ishte në listën e grave më të fuqishëme në Televizionet amerikane, por jo më të admirueshme. Siç kemi mësuar gjatë disa muajve të fundit, gjurmët e saj të "shkatërrimit të karakterit", shkojn shumë larg nga e kaluara e saj. Qyteti i njohur më parë i shtrirë prapa Agrestic, ka të gjitha mënyrat e jetës për qytetin e saj të fëmijërisë. Por pastaj Nancy ka bërë diçka të jashtëzakonshme: ajo në të vërtetë mori qëllimin e plotë të dëmit që ajo ishte nervozuar,Është e vështirë për të thënë se ku ajo mund të shkojë më në cilin qytet prej nga atje, por është e sigurt për të thënë, se edhe më shumë teleshikuesit do të vazhdojnë të shikojnë Nacyn. qb e la qytetin e saj Agrestic

Olivia Dunham (Fringe) Fox TV

Sjellje e hershme tek filmi i debatueshem "Fringe" nuk e kan lejuar Olivia Dunham që të shkëlqejë, në vend të kësaj ajo është duke u përqëndruar në sjelljet e saj me Walterin dhe Peterin. Olivia në filimin "Fringe" ka rolin e saj që ka funksionuar si qendër e guximshëme, por e butë, sipas disa rasteve të çuditshme që të tregojnë në filim. Por si sezonin, e kaluar dhe këtë Olivia gjeti veten gjithnjë e më shumë në zemër tek temat qendrore që tregojnë së, dhe në sezonin e 3, ajo e ka lejuar Anna Torv të "dalë para saj" për muskujt e papërkulur, duke vepruar dhe për të prodhuar jo thjesht një rol, por që të dy të realizohen plotësisht iterations të të njëjtit karakter. Tani që është një modele ajo ka fituar admirimin me të cilin edhe tifozët e këti filmi televizive mund të jetojnë më Olivia Dunham dhe Anna Torv.

Peggy Olson (Mad Men) AMC TV

Kjo ishte bota e një njeriu në Sterling Cooper kur Peggy Olson e para ka mbërritur në vendngjarje në Season 1. Ajo nuk është vetëm një nga gratë më të fuqishme në përsëritje të reja të kësaj firme, por edhe një nga personazhet më interesante në televizion Në një periudhë me marrëdhëniet komplekse të saj me Don, Joan, dhe Pete, marrëdhënie të zbehtë në krahasim me atë që ajo e kishte me veten. Në dukje ajo tergon se është duke përpjekur për të gjetur identitetin e vet nëpër një botë e trazuar të viti 1960-së. Peggy's, në një udhëtim të veçantë qëndron në atë për të treguar një brez i tërë të grave në atë kohë, se çfarë karakteri të fortë kanë pasur.

Sarah Walker (Chuck) NBC TV

Në Manila, ajo ëështë njohur si The Giant Blonde She-Male. Por për tifozët e filimit"Chuck", ajo nuk është thjesht një spiune e madhe ose një "grua mashkull - She-Male" e interesit të heroit titullar plot me dashuri. Ajo është gjithashtu dikushi që është rritur gjatë kohës së spiuanzhit, dhe arrin të tregojë nga "agjenti i akullt", siç është nofka e rolit të agjentit në filmin "Chuk" për një person që më në fund ka mësuar të besojë tek të tjerët, në një person, jo thjesht që lufton për qëllime profesionale. Misioni i saj është i një grua për të shpëtuar jetën Chuck, në Season 4 duke demonstruar jo vetëm se ajo e të rrezikshme si një spiune por se është duke të mbrojtur vendin e saj, ajo është shumë më e tmerrshme, kur ka për të mbrojtur ato që ajo kujdeset për vendin e saj.

Sue Silvester Sue (Glee) Fox TV

'Glee' ose fili "Gëzimi" nuk e ka bërë Jane Lynch të ketë çdo të mirë, në këtë sezon me karakterizimet e saj në kundërshtim e shfaqjet e këtij viti. Por në çdo kohë Lynch është onscreen - në ekran, të tregojë për situatat me nivel më të lartë të cilat janë kulmet të saj të Season 1. Nëse ajo është duke na dhënë një gjë e çuditshme një monolog historikisht revizionist, ose papritur duke treguar një anë të butë për anët e jashtme e saj , Sue Lynch jep llojet e të gjitha niveleve.

Tami Taylor (Friday Night Lights) NBC TV

Asnjë në këtë listë të karaktereve të fuqishme femërore, në Televizionet Amerikane për vitin 2010, nuk do të jetë i plotë pa znj Coach, Tami Taylor. Ndërsa shumë nga gratë në këtë listë përfaqësojnë role të njohur, situata e tyre të rritura ndonjëherë që mund të jenë interesante, por të pazbatueshme për më pak. Tami duket se po lufton, ndërsa jo aq dramatike sa Gemma ose ndërkombëtarisht si Sarah, janë jo më pak heroike se ato të homologëve të saj në këtë listë. Tami përballet me zgjedhje të njëjtë si shumë nga ata të shikuar 'FNL, "dhe në përgjithësi i bën ato që ne do të donim të mendojmë se ne mund të bëjë atë për të qenë ne listën e 10 great më të fuqishme në filmat e televizioneve Amerikanë në 2010.

No comments: