Sunday, January 25, 2015

Një ushqim i thjeshtë që vret qelizat kancerogjene

Qepa e kuqe, sugjerohet ta konsumoni për shumë arsye shëndetësore. Ekspertet keshillojne te mos e zieni apo piqni tepër, sepse humb substancat shëruese, prandaj pikërisht për këtë arsye duhet ta konsumoni të papërpunuar. Ja efektet kurative te saj:

1. Parandalon rritjen e qelizave të kancerit
Qepa është e pasur me substancat e squfurit që e mbrojnë organizmin nga kanceri i lukthit, zorrës së trashë, kancerit të gjirit, mushkërive dhe prostatës. Ndikon edhe kundër baktereve në sistemin urinar.
2. Kontrollon diabetin
Qepa e kuqe e papërpunuar shton prodhimin e insulinës. Nëse vuani nga diabeti, keni arsye të mirë që rregullisht të hani qepë të papërpunuar.
3. Shëron kapsllëkun
Nëse ju mundon kapsllëku, do t’ju ndihmojnë fibrat që gjenden në qepën e kuqe. Qepa largon helmet dhe forcon qelizat e ushqimit nga zorrët.
4. Shëron infeksionin e fytit
Nga qepa e kuqe mund të për-gatitni lëng. Ai shumë shpejt ju largon nga zona e gripit, ftohjes apo dhimbjeve dhe infeksioneve në fyt.
5. Problemet me gjakrrjedhjen nga hundët
Nëse keni telashe me gjakrrjedhjen në hundë, qepa e kuqe mundet ta ndalojë këtë. Nëse ju rrjedh gjak, merrni aromë për një kohë qepës së kuqe.

No comments: