Monday, March 31, 2014

Rruga e Kelmendit

Rama u nis per tek fototeka Marubi por zbulon Plave e Guci!

Te dashur miq, nje projekt prej 320 mije euro, i siguruar nga qeveria e PD per fototeken Marubi per rindertimin e nderteses se blere 520 mije dollare dy vite me pare per sistemimin e kesaj kryevepre te trashegimise sone, ishte shkaku i tre takimeve per tre muaj te Rames ne Shkoder vetem per kete çeshtje. Por ne fjalen e tij, Rama harroi fototeken dhe dha sihariqin se ai ka vendosur te lidhe Shkodren me Plave e Guci. Mirepo kjo deklarate, qe i erdhi si frymezim nga zana e Kelmendit qe pa ne fotot e Marubit, shkaktoi ilaritet te madh ne Shkoder dhe ne Malsine e Madhe, madje dhe ne Plave dhe Guci.

Nje inxhinier, socialist i thekur, qe ndodhej afer Fuges pyet Manarin:

ore eshte ne rregull ky kryetari yne apo jo?! Dy segmente te kesaj rruge dhe konkretisht segmenti Han i Hotit-Tamar 27.2 km eshte ne perfundim dhe jane investuar per te mbi 23 milione dollare dhe segmenti tjeter Vermosh -Dogane (kufi) 7 km, ka perfunduar me nje investim te BE dhe qeverise shqiptare 3 milione dollare. Pra kane perfunduar mbi 2/3 e rruges qe lidh Shkodren me Gucine dhe Plaven, kurse segmenti i fundit, i miratuar me vendim qeverie, mbasi eshte nderkufitar, Tamare-Vermosh ka gati projektin dhe fondin prej kohesh te pales sone dhe pret fondin qe do angazhoje qeveria e e Malit te Zi per te cilen eshte rene dakort dy vite me pare.

Por per piktorin e semure nuk eshte e vertete se ne rrugen Hani Hotit- Vermosh-kufi eshte investuar qofte dhe nje qindarke. Zerat e brendshem i thone piktorit se ajo nuk ka ndodhur, nuk mund te ndodhte ne Shqiperine e zeze. Madje kjo veper madhore, publike, patriotike, rajonale dhe nderkombetare nuk do kaloje Han i i Hotit -Tamare -Vermosh -Guci -Plave. Jo Jo. Ajo nuk do jete as dhe kurora e bjeshkeve te Bekuara por lungomarja e Alpeve tona, i thone atij zerat e brendshem. Fuga i ktheu krahet inxhinierit dhe duartrokiti Ramen me furi per zbulimin e tij. sb

No comments: