Tuesday, October 25, 2011

Josa behet “kurban” per te dyten here ne Shkoder


Klubi i futbollit Vllaznia ka shkarkuar nga detyra trajnerin e skuadras, Mirel Josa. Vendimi është marrë gjatë një mbledhje të zhvilluar në orët e paradrekes të së martës në zyrat e bashkisë së Shkodrës.  Burime zyrtare nga klubi Vllaznia bëjnë të ditur se KF Vllaznia sh.a. ka zgjidhur kontraten me trajnerin Mirel Josa, ndërkohë që ka penalizuar me 30% të rrogës mujore ekipin e Vllaznisë.
Në motivacionin që shoqëron vendimin për largimin e teknikut Josa citohet se disa nga arsyet që e çuan klubin kuqeblu të marrë këtë vendim, janë rezultatet e dobëta dhe renditja e skuadrës larg objektivave të fillimit të sezonit, atmosfera jo e mirë e krijuar në rradhët e futbollistëve dhe mungesa e frymës së grupit, e domosdoshme për arritjen e objektivave, pamundësia e menaxhimit teknik të ekipit në kushtet aktuale, mungesa e alternativave konkrete për ndryshimin e situates për rikthimin e shpejtë të Vllaznisë në nivelet që kërkon opinioni sportiv shkodran, si dhe qëndrimi publik në kundërshtim me objektivat që ka shpallur KF Vllaznia sh.a. për sezonin.
Ndërkohë, vendimi në lidhje me penalizimin financiar 30% të rrogës mujore për ekipin, argumentohet për mosimpenjimin e duhur në stervitje dhe në fushen e lojës, mosarritjen e objektivave në marrjen e pikëve në 6 ndeshjet e para. Në të njëjtën kohë, gjithnjë nga nga burimet zyrtare pranë klubit Vllaznia, bëhet e ditur se nga bordi drejtues i klubit Vllaznia kanë filluar menjëherë negociatat për emërimin brenda një kohe sa më të shkurtër të trajnerit të ri, ndërkohë që deri në emërimin e trajnerit të ri, ekipi do të drejtohet nga zv.trajneri aktual Elvis Plori. Pas këtyre vendimeve, nga ana e Bordit Mbikqyres dhe drejtuesve teknike të KF Vllaznia sh.a. përcillet falenderimi për trajnerin Mirel Josa për punen e kontributin e dhënë në drejtimin e ekipit, ndërkohë që i urojnë atij karrierë të mbarë profesionale.
Nga ana tjetër, duke rikonfirmuar mbështetjen e plotë të ekipit për arritjen e objektivave të sezonit, Superligen, Kupën e Shqipërisë dhe Kupat e Europës, Bordi Mbikqyres dhe drejtuesit teknike të KF Vllaznia sh.a, ftojnë sportedashësit e zjarrtë e Vllaznisë ta mbështesin ekipin e zemres duke besuar se shumë shpejt kuqeblutë do të jenë në nivelin e objektivave të sezonit.

No comments: