Tuesday, October 18, 2011

“Fundi i botës do të jetë këtë të premte”


Predikuesi i fundit të botës, Harold Kamping, mbeti keq kur parashikimi i tij se bota do të merrte fund më 21 maj 2011 nuk u materializua. Por 90-vjeçari nga Kalifornia nuk u tërhoq nga përpjekjet e tij “profetike”. Tani ai parashikon që fundi i botës do të jetë të premten, më 21 tetor, ekzaktësisht pesë muaj më vonë parashikimit të tij paraprak. Jo besimtarët, por edhe kristianët tallen me mesazhin e tij, madje ai ka marrë përmasa kaq të mëdha, sa kundër këtyre thënieve janë organizuar edhe protesta, shumë prej të cilave janë transformuar në festa, ndërsa dita po afrohet. Por Kamping nuk është i vetmi që bën këtë parashikim; Gjatë 2000 viteve të fundit janë publikuar të paktën 200 profeci, që bota do të përfundonte në një datë specifike dhe këto data nuk përputhen.

No comments: