Friday, July 23, 2010

Presidenti serb Boris Tadiç e quajti vendimin e GJND si të vështirë për Serbinë


Foto: AP

Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë thotë se shpallja e njëanëshme e pavarësisë së Kosovës nga Serbia në vitin 2008 ishte në bazë të ligjit ndërkombëtar.

Opinioni i shpallur të enjten nga gjykata i cili nuk ka fuqi ligjore nxiti festime nëpër rrugët e kryeqytetit të Kosovës, Prishtinë. Kryeministri i Kosovës Hashim Thaçi e quajti vendimin si përgjigjen më të mirë të mundëshme për të gjithë botën.

Presidenti serb Boris Tadiç e quajti vendimin si të vështirë për Serbinë. Ai tha se vendi i tij do të vazhdojë të luftojë për të rimarrë Kosovën duke përdorur të gjitha mënyrat ligjore dhe paqësore.

Ndërkohë, Shtetet e Bashkuara e përshendetën vendimin e Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë, që deklarimi i pavarësisë së Kosovës nuk kishte shkelur ligjin ndërkombëtar. Zyrtarët amerikan po u kërkojnë edhe vendeve të tjera, përfshi Serbinë, që të njohin republikën e Kosovës.

No comments: