Wednesday, July 21, 2010

Nju Jork: Grabitje romantike e nje banke!

Hajduti hyne per te vjedhur ne banke me nje tufe me lule !

The bald-headed bandit put a note inside  the flowers at the Bank of Smithtown in Chelsea.

The armed bald-headed bandit put a note inside the flowers at the Bank of Smithtown in Chelsea.

NEW YORK CITY :Policia e qytetit te New York-ut, thote se eshte duke kerkuar nje grabites banke, i cili eshte armatosur dhe mbane me vete nje buqete te bukur me lule te fresketa. Ata thone se njeriu i ra kryq e terthor nje banke ne Manhattan javen e kaluar, ndersa ne duar mbante lule. Ata thone se ai arriti te "binte ne ujdi" me keshjeren, qe te terheqe nje shenim kercenues dhe tia dorezoje ate sportelistes se bankes. duke terhequr te pakten 400 dollare.

Ne Nju Jork, u regjestrua vjedhja e nje Banke, nga me romantiket e historise se treguar per grabitesit e bankave ne Nju Jork. Policia njujorkeze shkruajn sot gazetat lokale, dhe trasmetojne televizionet e qytetit, duke thene se grabitesi ka qene shume romantik, per derisa siç e kane filmuar kamerat ai ka hyre ne Banke, me qellim qe te le tufe lulesh per njeren nga nenpuneset e bankes.

Policia duke folur per medien njujorkeze, tha se kane leshuar nje imazh te kamerave te survejimit te bankes, ku duket paster i nje grabites banke, cili me nje kortezi dhe romantike, ka hyre ne sportelet e Bankes Smithtown, ne mes te qytetit te Nju Jorkut, ne rrugen Seven Avenue, ne lagjen e artisteve Chelsea, te enjten e javes se kaluar ne mengjes. Grabitesi thuhet ne mes te buqetes me lule ka qene i armatosur, me nje revolver qe nuk dallohej fare, me shume sesa nje buqete me lule, nje dhurate shume e "kendeshme" per kete lloj grabitje.

Por, policia si me humor, po u a terheq vemendjen edhe punonjesve te bankave te tjera, duke u treguar se ja qe edhe "buqetat me lulet - jane tradhtare" . "Mos u besoni dhuratave te tilla, luleve, çokollatave, zbukruimeve te tjera, kur nuk e njhni mire personin, i cili, po ua sjelle "dhuraten", bene thirrje sot nepermjet gazetave dhe televizioneve lokale, policia e Nju Jorkut.

Shenimi kerkonte kartemonedha 50 $ dhe 100 $ dhe paralajmeronte “Mos u bej hero”. Grabitesi mori nje shume te pazbuluar parash para se te largohej

Hetuesit thane, se personi eshte kodifikuar dhe i skeduar, i cili eshte i pershkruar si nje njeri i zi rreth 30 vjeç., i gjate rreth 5,9 inch. Ai hyri ne banke, sapo u hapen dyert e saj ne oren 09:00, te mengjesit. Ai mbante ne dore nje buqete me lule te fresketa, shume e bukur e mbeshtjellur me nje leter te holle transparente celofani. Ai pastaj me nje leter ne dore me nje shenim nga brenda tufes me lule, i a ka dorezuar keshjeres.

Ajo ka lexuar, "Me jepni te gjithe dollaret tuaj 100'e, 50'e e 20 teshe! Mos hezito te dorezosh parat para se te behesh nje hero!" . Ajo ka treguar per policine se kur ka pare revolverin nuk eshte "ndier mire" por ka " respektuar" letren, dhe i ka dorezuar te pakten 400 dollare grabitesit,, i cili mori parat ne dore dhe u largua duke lene ne sportel lulet.

Policia leshoi te henen nje foto te njeriut te kapur nga kamerat e sigurise

Nje pakete e vogel me pluhur me ngjyre ne brendesi te buqetes me lule shpertheu pasi ai u largua nga banka,grabitesi, pikerishte kur njeriu iku me te hollat e grabitura. Bankat pas kesaj ngjarje jane keshilluar nga policia qe te jene ne vezhgim dhe me te vemendeshme, per te gjithe ata qe hyjne ne Bankat, persona me lule, me kuti me çokollata, ose dhurata te tjera . /Beqir SINA/

No comments: