Friday, July 23, 2010

Mediat, gazeta “Ballkan” mbyllja e radhës

ballkan.jpg

Edhe faqja online e "Ballkan", u mbyll

Tiranë, 21 Korrik, NOA – Një gazetë tjetër do t’i mungojë nga sot e tutje tregut mediatik shqiptar, duke shtuar në këtë mënyrë listën e mediave të shkruara, të cilat po shpallin mbylljen e tyre kohët e fundit.

Këtë radhë, fjala është për gazetën e përditshme “Ballkan”, e cila kishte zënë vendin e saj në këtë treg prej shumë vitesh, me fytyrën e saj individuale që kishte arritur të krijonte dhe llojin e veçantë të tematikave për kategori të ndryshme shoqërore, të cilat merrte përsipër të trajtonte në faqet e saj.

E së bashku me të, është zhdukur nga tregu i gazetave të shkruara edhe gazeta “Celebrity”, e cila e shoqëronte këtë të përditshme në një ditë të javës, edhe ky një emër mediatik që po përpiqej të zinte vendin e tij në listën e gazetave të llojit Gossip.

logo_ballkan-2.jpg
Lajmi natyrisht që nuk është aspak i mirë, nëse mendon që këto mbyllje pasojnë brenda një kohe mjaft të shkurtër.

Mjafton të kujtojmë mbylljen para vetëm 2 muajsh të gazetës “Korrieri”, edhe kjo një media e shkruar prestigjioze, që për vite me radhë kishte zënë një vend të spikatur në tregun tonë mediatik.

Pa harruar as faktin që vetëm 7 muaj më parë, tregut iu largua edhe e përditshmja “Libertas”, e cila për një vit jetëgjatësi të saj, arriti ta trondiste opinionin publik me skandale dhe investigime apo dhe tematika të veçanta, trajtuar nga stafi i gazetarëve të saj.

gazeta_ne_shqiperi.jpg
Sikundër në të njëjtat raporte kohore ndodhi para disa vitesh edhe mbyllja e beftë e gazetës “Express”, edhe ajo e krijuar si një përpjekje për të thënë diçka ndryshe në këtë mori informacioni të ditëve të sotme.

Humbje të njëpasnjëshme këto në median e shkruar, të cilat nuk të lënë një shije aspak të mirë, po të mendosh se për themelimin, nisjen e rrugëtimit të tyre dhe përpjekjes së vazhdueshme për të siguruar një pikë qëndrestare në treg, harxhohet shumë mund, durim, kohë e natyrisht edhe para’.

Shumica e tyre largohen pa zë, ndryshe nga ndonjë media tjetër e shkruar, si gazeta “Tema”, përshembull, mbyllja e së cilës u shoqërua me reagime të ndryshme nga institucione mediatike apo editoriale në të përditshme të tjera, duke e cilësuar si një humbje të madhe të tregut të medias së shkruar në Shqipëri.

Siç do shkaktonte reagim më të madh edhe mbyllja e gazetës “Dita Informacion”, e cila duke qenë e para nga të cilat largohej nga tregu pas një periudhe intensive ekzistence, shkaktoi gjithashtu një shqetësim tek media dhe përfaqësuesit e saj.

Por mesa duket, tashmë mbyllja e një gazete po kthehet në një dukuri normale, duke bërë që shqetësimi i shkaktuar prej kësaj të mos jetë i madh dhe askund.

Përveçse tek anëtarët e stafit të kufizuar i tyre, të cilët shqetësohen me të drejtë se çfarë e ardhme i pret, në të tilla situata pezmatuese për median dhe profesionin si të tillë ...

n.e/NOA

No comments: