Wednesday, July 28, 2010

PARTIJA SHQIPTARE DEMOKRISTIANE E KOSOVES HAP DEGET NE SHBA

Veprimtari dhe aktivisti njohur i diasporas prof. Lekë Përlleshi u zgjodhë kryetar i degës së trishteshit
NEW YORK CITY : Dje në Nju-Jork u themelua dega e PSHDK-ës për tri shtete me shumicë të, të mërguarëve tanë për Nju Jork, Nju Xhersi dhe Coneticet, kryetar i të secilës u zgjodhë veprimtari dhe aktivisti njohur i diasporas prof. Lekë Përlleshi.

Në mbledhjen themeluese të degës të cilën e participuan shumë mbështetës të kësaj partije, mori pjesë dhe vetë kryetari I PSHDK-së z.Marjan Dema i cili ndodhet, këto ditë në nji vizitë pune në SHBA. Pas disa takimeve me interes me zyrtarë të lartë lokal e shteror të, Kenektiket, Nju Xhersit, NJu-Jork –ut dhe Detroitit, që kishte gjatë kësaj vizite, prof. Dema, e vlerson si mjaftë të rëndësishme konstituimin e këtyre degëve në diasporë, të cilat ai i quan segmente të nismave në reformimin dhe konsolidimin e PSHDK-ës dhe kthimin e vlerave të saj - bazike përkrahseve të kësaj partije të cilët pas ndryshimeve në udhëheqësi u a ka shtuar intersimin dhe besimin në programin e saj.

Kryetari Dema shton se hapja e degëve të PSHDK-ës në diasporën tonë edhe në Europë do të vazhdoi nga se inetersimi vërtet është entuziazmues.
Ndërsa kryetari i posazgjedhur i degës.prof. Lekë Përlleshi e quan themelimin e kësaj dege shumë të mirëpritur dhe ardhjene prof Dema në krye të PSHDK-ës si gjënë ma të mirë që ka mund të i ndodh kësaj partije që nga themelimi i saj e deri më sot, nga se simpatizantët e këtijë subjekti e mbështesin programin e saj dhe çfar është shumë e rëndësishme besojnë thellësisht në vlerat, përkushtin dhe dinjitetin e pakontestuar të kryatrit Dema, andaj edhe jemi rrireshtaur pas tij.
Javen e ardhshme është paralajmruar edhe hapja e degës për Shtetin e MIchigenit.

No comments: